λαγάνα-συνταγή-

Η Καλύτερη Συνταγή για φέτος για αφράτη λαγάνα με τραγανή κόρα που μπορεί να αποθηκευτεί και στην κατάψυξη και να την ψήσετε την Καθαρά Δευτέρα

από τη φίλη μου Ρήνα Κοντού.

 

    Για το ζαχαρόνερο

  • νερό 1 κούπα
  • ζαχαρη 1-2 κουταλιές της σούπας

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Καθαρά Δευτέρα: Λαγάνα με αλεύρι ολικής

 

Παραδοσιακές λαγάνες με ζαχαρόνερο, τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα που μπορούμε να τις φτιάξουμε από τώρα, να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Είναι εξαιρετικές σε γεύση και αξίζει να τις δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη καλύτερη συνταγή για λαγάνα:

λαγάνα-συνταγή-

Εκτέλεση για τη καλύτερη συνταγή για λαγάνα

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και ξεκινάμε να βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας παράλληλα.

Έπειτα σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες. Έπειτα πλάθουμε τις λαγάνες μέχρι να ζεστάνει ο φούρνος, αυτές ξαναφουσκώνουν.

 

Συνταγή για σπιτική λαγάνα

 

Κάνουμε τρύπες με τα δάχτυλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό και αλείφουμε τις λαγάνες. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

λαγάνα-συνταγή-

Tips για τη καλύτερη συνταγή για λαγάνα

Βγαίνουν 2 λαγάνες. Άμα θέλουμε μπορούμε να ζυμώσουμε από το προηγούμενο βράδυ, να σκεπάσουμε καλά τη ζύμη και να την φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.

λαγάνα-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close