Φτιάχνουμε αφράτα κασεροζαμπονοπιτάκια για το παιδικό πάρτι ή το σχολικό κολατσιό. Σκέτος αφρός και μέσα στην νοστιμιά!
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό προς ζεστό
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια χλιαρό προς ζεστό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9 ποτήρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Στα παιδικά πάρτι τα παιδιά θέλουν να τρώνε πιτσάκια, τυροπιτάκια και κασεροζαμπονοπιτάκια. Σήμερα λοιπόν η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας δείξει μία συνταγή για κασεροζαμπονοπιτάκια που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Είναι πανεύκολα, φουσκωτά και πολύ αφράτα. Αν κοντοζυγώνει το παιδικό πάρτι του παιδιού σας αυτά τα κασεροζαμπονοπιτάκια αξίζει να τα φτιάξετε, αλλιώς αποθηκεύστε τα για αργότερα. Φυσικά είναι μία τέλεια επιλογή για κάθε μπουφέ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Κασεροζαμπονοπιτάκια για το παιδικό πάρτι:
Εκτέλεση για τα Κασεροζαμπονοπιτάκια για το παιδικό πάρτι:
Αρχικά βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το νερό και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Ρίχνουμε μισό ποτήρι αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Βάζουμε στον πάγκο μισό ποτήρι αλεύρι και βάζουμε την ζύμη από πάνω. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και πάλι και στο τέλος, αλευρώνουμε συνεχώς τα χέρια μας με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Κασερόπιτα με κρέμα
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη. Την λαδώνουμε απαλά από πάνω. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα και στην συνέχεια την βάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Σκεπάζουμε τις μπαλίτσες για 20 λεπτά και έπειτα ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε μακρόστενο φυλλαράκι. Βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου κασέρι και ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και τα κλείνουμε ρολάροντας.
Δείτε ακόμα Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό
Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με κρόκο. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα Κασεροζαμπονοπιτάκια για το παιδικό πάρτι:
Χρησιμοποιούμε το ίδιο ποτήρι ή κούπα για όλα τα υλικά. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε μορταδέλα. Βγαίνουν περίπου 25 κασεροζαμπονοπιτάκια, ανάλογα και το μέγεθος. Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 25 γραμμάρια νωπή.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα