Συνταγή για κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και τραγανό φύλλο κουρού για το κολατσιό όλης της οικογένειας. Μία χορταστική κοτόπιτα καλύτερη και από του φούρνου.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 150 ml
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 2-3 περίπου ποτήρια κρύο
Για τη γέμιση:
- κοτόπουλο 1 (από στήθος) φιλέτο
- πράσο 1
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα
- πιπεριά 1 κίτρινη
- μπεικον 5-6 φέτες
- μαιντανος 1/2 κουταλιά της σούπας περίπου ψιλοκομμένος
- άνηθος 1/2 κουταλιά της σούπας περίπου ψιλοκομμένος
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή
- αυγα 1 μεγάλο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κεφαλογραβιέρα 150 γραμμάρια σε κυβάκια
- παρμεζανα 100 γραμμάρια τριμμένη
Για το άλειμμα:
- ελαιολαδο 2 σφηνάκια
- καλαμποκέλαιο 2 σφηνάκια
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Η κοτόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες και είναι τόσο χορταστική που μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας. Αν λοιπόν έψαχνες ένα κολατσιό που να μην ρίχνει τις επιδόσεις σου στη δουλειά αλλά να σε κρατάει για ώρες χορτάτο τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη σπιτική κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και σπιτικό φύλλο κουρού!
Η κοτόπιτα είναι ό,τι πρέπει για κολατσιό γιατί από τη μία είναι χορταστική και μας κρατάει για ώρες χορτάτους και παράλληλα δεν μας πέφτει βαριά. Για την παραλία, τη δουλειά και κάθε στιγμή της ημέρας μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την νόστιμη κοτόπιτα, ακόμη και με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε. Δε θα την αλλάζετε με καμία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο για το κολατσιό:

Εκτέλεση για το φύλλο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το κρύο νερό και να δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία λεία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Κοτόπιτα με ροκφόρ
Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την κόβουμε σε 2 ίσες μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο με αλεύρι στο κάθε φύλλο. Παράλληλα με το πινέλο ρίχνουμε καλαμποκέλαιο ανακατεμένο με ελαιόλαδο.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά σε κυβάκια και το μπέικον. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, γιατί θα βγάλει το λίπος του το μπέικον. Όταν μαραθούν ρίχνουμε και το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει και το σοτάρουμε κι αυτό.
Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την κεφαλογραβιέρα. Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σε μία λαδωμένη λαμαρίνα βάζουμε ένα φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε μετά και το άλλο. Λαδώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε σουσάμι. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά, αντιστάσεις πάνω κάτω.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr