Λουκανικόπιτες με ζύμη μπαζλαμά

Αφράτες λουκανικόπιτες με ζύμη μπαζλαμά.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε αφράτα λουκανικόπιτες με ζύμη μπαζλαμά. Σίγουρα οι κλασικές λουκανικόπιτες είναι αξεπέραστες, όμως η ζύμη μπαζλαμά κάνει αυτές τις λουκανικόπιτες απλά ανάρπαστες. Η πιο αφράτη ζύμη που μπορείς να την γεμίσεις με ό,τι σου αρέσει.

Στην προκειμένη σας δίνουμε την ιδέα για λουκανικόπιτα με κέτσαπ ή και με τυρί φέτα. Μπορείς όμως να γεμίσεις την ζύμη μπαζλαμά με ό,τι θες ακόμη και με γύρο κοτόπουλο ή γύρο χοιρινό. Είναι αφράτη, είναι εύκολη και σίγουρα πεντανόστιμη.

Δείτε ακόμα Τέλειες λουκανόπιτες κουρού για τα παιδάκια μας!

Αυτές οι λουκανικόπιτες θα γίνουν οι αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους στο σπίτι σας. Μπορείτε να τις παίρνετε σαν κολατσιό στην δουλειά ή ακόμη και στην παραλία, αφού ως γνωστόν η θάλασσα μας ανοίγει την όρεξη.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω για Λουκανικόπιτες με ζύμη μπαζλαμά : 

Εκτέλεση για την ζύμη

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαγιά, το φρέσκο γάλα, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ασπράδι αυγού. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Μόλις τελειώσουμε με τον ζύμωμα σκεπάζουμε την ζύμη πάρα πολύ καλά και την βάζουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί, την χωρίζουμε σε 11 ίσα μπαλάκια.

Εκτέλεση για τις λουκανικόπιτες

Φροντίζουμε η γέμιση να μην έχει πολλά υγρά γιατί η ζύμη μας είναι από μόνη της μαλακή και με τα υγρά θα μαλακώσει περισσότερο. Ανοίγουμε λοιπόν το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλά ζυμαράκια και το γεμίζουμε με λίγη κέτσαπ και λουκάνικο.

Κλείνουμε καλά την κάθε λουκανικόπιτα σε πουγκί και την βάζουμε στο ταψί. Αφήνουμε τις λουκανικόπιτες για μισή ώρα να φουσκώσουν λίγο. Αφού φουσκώσουν, τις αλείφουμε με το σπορέλαιο, το γάλα και το χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε τις λουκανικόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Tips για Λουκανικόπιτες με ζύμη μπαζλαμά

Οι δοσολογίες για την ζύμη είναι ακριβείς. Το πολύ να βάλετε 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Οι συγκεκριμένη ζύμη φτιάχνει και πίτες για σουβλάκια, πολύ αφράτες και ονομάζονται μπαζλαμά.

Αν σας κολλάει στο πάγκο το ζυμάρι η λίγο σπορελαιο θα βάζετε στον πάγο λίγο όμως ίσα ίσα μην κολλάει η βούτυρο.. με τίποτα όμως αλεύρι. Αντί για λουκάνικο και κέτσαπ μπορούμε να γεμίσουμε τις πίτες μας με τυρί φέτα. Προτού βάλουμε την φέτα την στραγγίζουμε καλά. Μπορούμε να τα καταψύξουμε ενώ είναι ψημένα.

Μπορούμε να αφαιρέσουμε το γιαούρτι, απλά με το γιαούρτι γίνονται πιο μαλακά. Το ασπράδι δεν το χτυπάμε. Δεν θα ταίριαζε γλυκιά γέμιση.

Λουκανικόπιτες_με ζύμη_μπαζλαμά_ Λουκανικόπιτες_με ζύμη_μπαζλαμά_ Λουκανικόπιτες_με ζύμη_μπαζλαμά_ Λουκανικόπιτες_με ζύμη_μπαζλαμά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακη Αθανασακη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close