Νηστίσιμο_εκμέκ_κανταΐφι_

Νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι από την Τζένη Τσανακτσίδου που θα σας ξετρελάνει την περίοδο της νηστείας.

    Για το γαρνίρισμα

  • αμυγδαλα 100 γρ ψιλοκομμένα καβουρδισμένα

Τον δεκαπενταύγουστος  οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουμε για την χάρη της Παναγίας μας. Έτσι, σήμερα η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μαγείρεψε για εμάς ένα απολαυστικό και λαχταριστό νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι με βελούδινη κρέμα και σαντιγί. Μπορεί να σας αρέσει επίσης το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη.

Είναι ένα γλυκό πολύ εύκολο, με οικονομικά υλικά που είναι αρκετά δροσερό για την περίοδο του Καλοκαιριού. Με ένα σιροπιασμένο κανταΐφι που γεμίζει το στόμα σας γλύκα και με μία δροσιά – όπως κάθε γλυκό ψυγείου – που την έχουμε όλοι μας ανάγκη. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένη Τσανακτσίδου 

Εκτέλεση για το κανταΐφι

Στην αρχή λιώνουμε την μαργαρίνη. Αφού λιώνει ανοίγουμε καλά στο ταψί το κανταΐφι. Ρίχνουμε πάνω από το κανταΐφι την λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι μας. Το ισιώνουμε καλά και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Θέλουμε να ροδίσει και όχι να καεί. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει βάζουμε το κανταΐφι στο σκεύος που θέλουμε να φτιάξουμε το εκμέκ μας. Ρίχνουμε τα καρύδια τα ανακατεύουμε καλά και το ισιώνουμε και πάλι. Το βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Στην αρχή βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 6 λεπτά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά αφού βράσει και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Αφού γίνει χλιαρό σιροπιάζουμε το κανταΐφι μας σιγά σιγά. Το σιρόπι το θέλουμε χλιαρό και το κανταΐφι κρύο.

Εκτέλεση για την κρέμα

Στην αρχή βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την μαργαρίνη και τις βανίλιες.

Δείτε ακόμα Εκμέκ μαστίχας με φρυγανιές στο ποτήρι

Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω από το κρύο κανταΐφι.

Εκτέλεση για την σαντιγί

Ξεκινάμε χτυπώντας την φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη. Αφού το μείγμα μας γίνει σαντιγί την βάζουμε απαλά πάνω από την κρύα κρέμα. Διακοσμούμε το γλυκό μας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Απολαμβάνουμε.

Tips για το νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι

Στην κρέμα αντί για κάστερ πάουντερ μπορούμε να βάλουμε 120 γρ. κορν φλάουρ. Εκτός από γάλα αμυγδάλου μπορούμε να βάλουμε όποιο φυτικό γάλα μας αρέσει, όπως γάλα καρύδας ή γάλα ρυζιού. Στην αγορά υπάρχει και φυτικό γάλα σε σκόνη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Νηστίσιμο_εκμέκ_κανταΐφι_

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close