λαγάνες-του-Γιώργου Ζώλη-χωρίς ζύμωμα-συνταγή-

Συνταγή για λαγάνες αφράτες μέσα και τραγανές σα κουλούρι, χωρίς ζύμωμα και χωρίς πολλές ώρες για την Καθαρά Δευτέρα. Μία συνταγή του Γιώργου Ζώλη με σίγουρη επιτυχία.

 

    Για το άλειμμα

  • νερό 1 ποτήρι χλιαρό
  • ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Συνταγή για σπιτική λαγάνα

 

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν μπορεί να λείπει από το σαρακοστιανό μας τραπέζι η καθιερωμένη και αγαπημένη λαγάνα. Φέτος λοιπόν θα σας δείξουμε μία μοναδική συνταγή για λαγάνες από τον Γιώργο Ζώλη με σίγουρη επιτυχία, χωρίς ζύμωμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις λαγάνες του Γιώργου Ζώλη:

λαγάνες-του-Γιώργου Ζώλη-χωρίς ζύμωμα-συνταγή-

Recipe ingredients

500g flour + 50g for the counter
1 sachet of dry yeast (8g)
20g of sugar
1kg (8g) salt
20g of olive oil
350g warm water

λαγάνες-του-Γιώργου Ζώλη-χωρίς ζύμωμα-συνταγή-

Topping

1 glass of warm water
1 tbsp of sugar

sesame seeds for sprinkling
bake 180 resistances for 25-30 minutes

Εκτέλεση για τις λαγάνες του Γιώργου Ζώλη

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.

λαγάνες-του-Γιώργου Ζώλη-χωρίς ζύμωμα-συνταγή-

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη διαλύουμε στο νερό για το άλειμμα την ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη. Την ξεφουσκώνουμε και την διπλώνουμε.

λαγάνες-του-Γιώργου Ζώλη-χωρίς ζύμωμα-συνταγή-

Έπειτα ξεκινάμε να την δουλεύουμε με τα χέρια μας. Πλέον έχουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε λίγο τη κάθε λαγάνα στην αρχή κι έπειτα τις διορθώνουμε όσο χρειάζεται και δίνουμε σχήμα.

 

Λαγάνα σε σχήμα φύλλου

 

Τις ακουμπάμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αλείφουμε με το νερό και την ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για να προθερμαθεί. Όσο περιμένουμε να ζεσταθεί ο φούρνος, σκεπάζουμε τις λαγάνες με μία πετσέτα.

λαγάνες-του-Γιώργου Ζώλη-χωρίς ζύμωμα-συνταγή-

Αφού ο φούρνος είναι έτοιμος, πιέζουμε τις λαγάνες με τα δάχτυλά μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά. Έτοιμες!

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close