τηγανόψωμα-στη-φριτέζα αέρος-συνταγή-

Αφράτα τηγανόψωμα στη φριτέζα αέρος με γέμιση σαν πίτσα ή και φέτα για ένα χορταστικό μεσημεριανό ή ένα ευφάνταστο ορεκτικό. Η συνταγή είναι του φίλου μας Γιώργου Ζώλη και την είδαμε στην ομάδα του στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις

    Για το άλειμμα

  • ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου

Στα ελληνικά τραπέζια συνηθίζουμε να φτιάχνουμε τηγανόψωμα και τυροπιτάρια σαν ορεκτικά. Συνοδεύουν τέλεια τόσο τα ψάρια και τα θαλασσινά όσο και τα κρεατικά. Παραδοσιακά, τα τηγανόψωμα και τα τυροπιτάρια φτιάχνονται με φέτα.

Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα αφρός για απογευματινό

Ειδικά στα χωριά, η φέτα είναι συχνά κατσικίσια, αφού είναι παραγωγής των ντόπιων. Σήμερα όμως θα φτιάξουμε πρωτότυπα τηγανόψωμα. Αφράτα τηγανόψωμα στη φριτέζα αέρος με τυρί που λιώνει, φέτα και αλλαντικά, σαν σκεπαστές πίτσες, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανόψωμα στη φριτέζα αέρος:

τηγανόψωμα-στη-φριτέζα αέρος-συνταγή-

Recipe ingredients

600g of flour
1 sachet of yeast (8g)
7g of salt
10g of sugar
30g of olive oil
330g of water

Stuffing

200g of feta cheese
200g of melting cheeses
150g of bacon
Olive oil for the spread

Bake in the air fryer for 15 minutes at 180 degrees and after turning it upside down but 5 minutes. Bake in the oven at 180 degrees for about 25 minutes.

τηγανόψωμα-στη-φριτέζα αέρος-συνταγή-

Εκτέλεση για τα τηγανόψωμα στηn φριτέζα αέρος

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την ξερή μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας. Έπειτα βάζουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Μόλις πάρουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια και το αλεύρι ενσωματωθεί πλήρως, μεταφέρουμε την ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για ακόμη 2 λεπτά. Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε μία στρογγυλή μπάλα και χαράζουμε την μπάλα με ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού.

τηγανόψωμα-στη-φριτέζα αέρος-συνταγή-

Βάζουμε την ζύμη στο μπολ και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι το μεταφέρουμε και πάλι στον πάγκο εργασίας και το ξεφουσκώνουμε καλά με τα χέρια μας.

Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα με γέμιση πίτσα για το σχολικό κολατσιό

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι, το κάθε μέρος σε φυλλαράκι. Μόλις ανοίξουμε τα δύο πρώτα φύλλα, στο πρώτο φύλλο προσθέτουμε το μιξ τυριών. Απλώνουμε το μιξ τυριών στην επιφάνεια του φύλλου, αφήνοντας 1 πόντο κενό από τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο

Από πάνω προσθέτουμε 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον από την συνολική ποσότητα του μπέικον (150 γραμμάρια). Κλείνουμε το τηγανόψωμο με το πρώτο φύλλο καλά. Γυρνάμε τις άκρες του τηγανόψωμου προς τα μέσα, για να είμαστε σίγουροι ότι έκλεισε.

τηγανόψωμα-στη-φριτέζα αέρος-συνταγή-

Τοποθετούμε το τηγανόψωμο πάνω σε μία λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε το δεύτερο τηγανόψωμο. Ανοίγουμε τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης με τον ίδιο τρόπο που ανοίξαμε τα προηγούμενα.

Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα

Βάζουμε στο ένα κομμάτι ζύμης την φέτα θρυμματισμένη, προσέχοντας και πάλι να απέχει 1 πόντο η γέμιση από τις άκρες του φύλλου για να μην ξεχειλίσει στο ψήσιμο. Από πάνω προσθέτουμε προαιρετικά άλλα 50 γραμμάτια μπέικον. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο, με τον ίδιο τρόπο που κλείσαμε και το προηγούμενο τηγανόψωμο.

Βάζουμε και το δεύτερο τηγανόψωμο πάνω σε μία λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Τα τηγανόψωμα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στην άκρη για 10 λεπτά περίπου.

τηγανόψωμα-στη-φριτέζα αέρος-συνταγή-

Βάζουμε τα τηγανόψωμα σε μεγάλες θήκες και ανοίγουμε την φριτέζα αέρος στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε τα τηγανόψωμα με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στη φριτέζα αέρος, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

 

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close