Η-Γη-της-Ελιάς-Μυρτάλη

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε πως η Μυρτάλη κινδυνεύει απο τον Δημοσθένη.

Μυρτάλη που πας και μπλέκεις μαρή…

Η Μυρτάλη, από την στιγμή που πήρε στα χέρια το μερίδιο που δικαιωματικά της ανήκε από την περιουσία του πατέρα της, έγινε «άλλος άνθρωπος» όπως είδαμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου στο Mega. Η νεαρή γυναίκα μοιάζει να έχει χάσει τελείως τον εαυτό της.

Εκβιάζει την οικογένειά της, φέρεται με απρέπεια στους εργαζόμενους, αποκόβεται από τις φίλες της και παρασύρεται σε μια ερωτική περιπέτεια με τον Αλέξη. Η μανία της για εκδίκηση και εξουσία την παρασέρνει όλο και πιο βαθιά σε μια μαύρη τρύπα από την οποία θα δυσκολευτεί πολύ να βγει.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Αντιγόνη μας δείχνει με καμάρι τη βέρα της

Η-Γη-της-Ελιάς-Μυρτάλη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης βγαίνει εκτός εαυτού και σπάει στο ξύλο την Ασπασία

Η κόντρα με του Βρεττάκους κατέστησε τη Μυρτάλη έρμαιο στα χέρια του Δημοσθένη. Η κόρη του Ιπποκράτη, όπως είδαμε, συμμάχησε με το «αφεντικό» της τοπικής Μαφίας για να εκθρονίσει την οικογένειά της από την κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας στη Μάνη.

Για να το πετύχει αυτό εκτέθηκε -η δήλωσή της ότι υποστηρίζει στις εκλογές τον αντίπαλο του θείου θα συζητείται για καιρό στην Αρεόπολη-, γκρέμισε τις γέφυρες με ανθρώπους που την υποστήριξαν στο παρελθόν όπως η Ιουλία και η Αθηνά και βρέθηκε χρεωμένη στον Δημοσθένη.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια

Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη κρατάει όμηρο και βασανίζει τον Αλέξη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Στην φυλακή και η Ειρήνη

Ο Δημοσθένης δεν συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που κάνουν ευεργεσίες χωρίς αντάλλαγμα -στόχος σε κάθε του κίνηση είναι να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος.

Δάνεισε λεφτά στη Μυρτάλη για να μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την συμφωνία να του πουλήσει στη συνέχεια τις μετοχές.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η απάντηση του Ισίδωρου για τον γάμο της Ιουλίας – Στάθη

Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη κρατάει όμηρο και βασανίζει τον Αλέξη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Επιστρέφει ο παλιός Αλέξης

Με αυτό τον τρόπο η διείσδυση του στην πυραμίδα της εξουσίας στη Μάνη θα ολοκληρώνονταν και η «επιχείρησή» του θα ήταν ασφαλείς από τους ανταγωνιστές του και τις Αρχές.

Όμως, η Μυρτάλη απέτυχε στον σκοπό της. Ο Ισίδωρος, ο οποίος σκαρφίστηκε το κόλπο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να την «πετάξει» από τη θέση της όταν εκείνη πήρε επιθετικά θέση εναντίον του, γνώριζε ότι η ανιψιά του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Ευτυχία στη φυλακή

Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος καταστρέφει την Μυρτάλη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Μαύρη η ζωή της Εύας

Επομένως, τα χρήματα προέρχονταν από άλλη πηγή, που δεν δικαιολογείτο. Έτσι, ο Ισίδωρος, με την συνεργασία και των υπόλοιπων Βρεττάκων, μπλόκαραν την Μυρτάλη η οποία ουσιαστικά έχασε κάθε επιρροή στην εταιρία.

Ο Δημοσθένης, μετά και από την αποτυχία του να εκλεγεί, νιώθει έντονο εκνευρισμό και η σχέση του Κίμωνα με τη Δήμητρα ενισχύει τους φόβους του ότι είναι ευάλωτος σε μια ενδεχόμενη έρευνα.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Φόβοι για την υγεία της Βασιλικής και του μωρού της

Η Γη της Ελιάς: Το πανούργο σχέδιο της Μυρτάλης

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η Ασπασία

Η Μυρτάλη είναι ένας παράγοντας κινδύνου καθώς έχει αποδείξει ότι ούτε συνετή είναι, ούτε αποτελεσματική, ούτε ξέρει να κρατάει κλειστό το στόμα της. Ποια είναι η λύση που θα επιλέξει ο Δημοσθένης για το πρόβλημα που ονομάζεται Μυρτάλη;

Η Μυρτάλη μετά από την απαγωγή της από τον Αλέξη αποπροσανατολίστηκε. Η σχέση της με τον Στέφανο κλονίστηκε και το σκοτεινό σύννεφο πάνω από την οικογενειακή ζωή της έγινε πιο πυκνό και απειλητικό.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Φόνος, γάμος και μίσος στα επόμενα επεισόδια στη νέα χρονιά

Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη οδηγείται στην τρέλα

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Ευτυχία με μια βόμβα στα χέρια της

Ο βίαιος θάνατος του Νικήτα ενίσχυσε το αίσθημα ανασφάλειας που τη βασάνιζε και η σχέση της με τον Χρήστο δεν στάθηκε ικανή να της ανοίξει ένα παράθυρο προς το φως.

Για την Μυρτάλη ο Αλέξης αντιπροσωπεύει ένα διαρκή φόβο, τον οποίο προσπαθεί να παλέψει με τα ίδια όπλα. Την ελκύει, την τρομάζει και γεννά μέσα της μια τυφλή λύσσα για εκδίκηση.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης δίνει εντολή θανάτου για την Δήμητρα

Η-Γη-της-Ελιάς-Μυρτάλη

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης εξαφανίζεται για να σκοτώσει τη Μυρτάλη

Έτσι, όταν οι δυο τους έρχονται κοντά, η «έκρηξη» είναι αναπόφευκτη. Όμως κανείς δεν φαντάζονταν ότι η «έκρηξη» θα είχε αυτή τη μορφή. Ότι η Μυρτάλη θα απήγαγε τον γιος της Μαργαρίτας, θα τον κρατούσε δέσμιο και θα απειλούσε τη ζωή του.

Επιστρέφοντας ο Αλέξης στην Αρεόπολη μετά το τέλος της ομηρείας του η Μαργαρίτα καταλαβαίνει ότι η ψυχική υγεία του έχει επιδεινωθεί. Όμως, ούτε αυτή μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της αλλαγής που έχει συντελεστεί στον ψυχισμό του γιου της.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Κίμωνας προσπαθεί να σώσει την Δήμητρα

Η Γη της Ελιάς: Η επιχείρηση της Μυρτάλης πάει για την καταστροφή;

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος τα παίρνει όλα

Ο Αλέξης λοιπόν, μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας στην οποία έπαιρνε τη θεραπεία του, βρίσκεται στο σημείο Μηδέν. Η εύθραυστη σχέση του με την πραγματικότητα έχει υποστεί αδιόρθωτη βλάβη και η εμμονή του με τη Μυρτάλη έχει χτυπήσει κόκκινο.

Από την δική του οπτική γωνία, η νεαρή γυναίκα αντιπροσωπεύει τη συνισταμένη όλων των προβλημάτων που κάνουν αφόρητη τη ζωή του και η μόνη λύση που του μένει είναι να την ξεφορτωθεί.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook  Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close