Πολίτικο-Χιουνάν Μπεγιερντί-συνταγή-

Συνταγή για Πολίτικο Χιουνάν Μπεγιερντί για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μία Χριστουγεννιάτικη Πολίτικη συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι ψημένο σε μαντεμένια κατσαρόλα με Χριστουγεννιάτικο πουρέ μελιτζάνας. Μία γιορτινή συνταγή από τα τεφτέρια της γιαγιάς για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για όλη την οικογένεια που την είδαμε από τη φίλη μας Κυριακη Αθανασακη.

Δείτε ακόμα Ρολό γαλοπούλας με γέμιση χωριάτικου λουκάνικου για το χριστουγεννιατικο τραπέζι

Το Πολίτικο Χιουνάν Μπεγιερντί κανονικά γίνεται με κατσίκι, αλλά εμείς επειδή μεγαλώνουμε και παιδιά και προτιμούμε γενικότερα το μοσχάρι, είπαμε να κάνουμε μία παραλλαγή και να δοκιμάσουμε ποντίκι από μοσχαράκι. Ζουμερό κοκκινιστό κρέας με γιορτινό πουρέ μελιτζάνας που θα σας κάνει να γλείψετε και τα πιάτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πολίτικο Χιουνάν Μπεγιερντί για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι:

Πολίτικο-Χιουνάν Μπεγιερντί-συνταγή-

 

Εκτέλεση για το μοσχαράκι στο Πολίτικο Χιουνάν Μπεγιερντί για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αρχικά κόβουμε το μοσχαράκι σε μπουκιές. Το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, βάζοντας λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος, για να μη πέσει η θερμοκρασία του και αντί να σοταριστεί, να βράσει. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας και θωρακιστεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μελώσει.

Έπειτα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την σάλτσα κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό ολόκληρο, γιατί θα τον αφαιρέσουμε και το μπούκοβο.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα από τον Chef του εστιατορίου Τσολιάς Στάθη Λαζαρίδη

Επίσης βάζουμε το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε και νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λαδάκι του και να μελώσει.

Εκτέλεση για τον πουρέ μελιτζάνας στο Πολίτικο Χιουνάν Μπεγιερντί για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, εκτός φωτιάς.

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πολύ ψιλοκομμένες μελιτζάνες που προηγουμένως τις έχουμε ψήσει στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τις έχουμε περάσει από καμινέτο και το τριμμένο κασέρι και είναι έτοιμη.

Tips για το Πολίτικο Χιουνάν Μπεγιερντί για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μπορείτε να βάλετε και κύμινο στο κρέας.

Πολίτικο-Χιουνάν Μπεγιερντί-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close