Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 600 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1,5 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 50 γραμμάρια νωπή
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 100 γραμμάρια περίπου
Για την σάλτσα για πίτσα:
- σάλτσα ντομάτας 200 ml
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού στη μύτη
- κρεμμυδι 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου αποξηραμένο
- σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού στη μύτη σε σκόνη
- βασιλικός 1-2 τσιμπιές αποξηραμένος
- ρίγανη 1-2 τσιμπιές
- θρούμπι 1-2 τσιμπιές
Για τη γέμιση:
Για το άλειμμα:
- κρόκους αυγού 2
- κρεμα γαλακτος 1 κουταλιά της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτα ατσμά με την εγγυημένη ζύμη του Γιώργου Ζώλη και γεμισμένα με σπιτική σάλτσα για πίτσα, πάριζα και γκούντα.
Αφράτα ατσμά για το σχολείο
Η πίτσα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να φτιάξουμε εύκολα και αφράτα ατσμά με γεύση πίτσα που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια. Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παριζάκι με τα πιο αγνά υλικά, για να μπορεί το παιδί να τα τρώει άφοβα.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση για τα ατσμά με γεύση πίτσα:

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 25 “ψωμάκια”. Ανοίγουμε το κάθε ψωμάκι σε πίτα και το χαράζουμε από την μία πλευρά. Γεμίζουμε με την σάλτσα ντομάτας, την ψιλοκομμένη πάριζα και την τριμμένη γκούντα και ρολάρουμε, προσέχοντας οι εγκοπές να είναι από την απέξω πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιτάκια. Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και λίγο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις χαμηλά το ταψί μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά.

Η φωτογραφία και η ιδέα της γέμισης είναι της φίλης μας Foteini Kalikatzarou Mavrou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr