Συνταγή για αφράτα κρουασάν που μπορούν να γίνουν μεγάλα ή μικρά και διατηρούνται μαλακά για μέρες για το σχολικό κολατσιό.
Υλικά:
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- νερό 100 ml χλιαρό
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο
- βανίλια 1
Για τη γέμιση:
- μερεντα 300 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμα:
- βουτυρο 1 κύβος λιωμένο
Αφού τα κρουασάν αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και τα σχολεία σιγά σιγά ανοίγουν θα δούμε σήμερα πως μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αφράτα κρουασανάκια με γέμιση πραλίνα που διατηρούνται μαλακά για μέρες! Είναι τα πιο νόστιμα κρουασάν που έχεις δοκιμάσει και μπορείς να τα πλάσεις και μεγάλα και μικρά, ανάλογα την όρεξη. Τα παιδιά σίγουρα θα τα απολαύσουν πολύ.
Τα παιδιά αγαπούν τα κρουασάν αλλά εμείς αποφεύγουμε να τους τα δίνουμε για ευνόητους λόγους. Όμως δεν είναι σωστό ένα παιδί να μεγαλώνει με στερήσεις και χρειάζεται που και που και μία παρασπονδία για να μην του μείνει απωθημένο. Ας είναι λοιπόν αυτή η παρασπονδία φτιαγμένη από τα χεράκια σου. Σήμερα θα σου δείξουμε πως μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αφράτα κρουασάν που να μένουν μαλακά για μέρες για το σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν που μένουν μαλακά για μέρες:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό φρέσκο γάλα και στο χλιαρό νερό, μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για τσουρέκια ενώ ζυμώνουμε τη ζύμη παράλληλα και σταματάμε όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τρίγωνα και βάζουμε στο κάτω μέρος κάθε τρίγωνου από λίγη μερέντα. Χαράζουμε το πάνω μέρος του τρίγωνου με 3 χαραματιές και ρολάρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα τριγωνάκια.


Βάζουμε τα κρουασανάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν καλά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Δοκιμάστε την και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 25 γραμμάρια νωπή. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού.



Άλλες συνταγές για κρουασάν που θα λατρέψεις:
- Αφράτα κρουασανάκια με σπιτική σφολιάτα για όλες τις ώρες
- Κρουασανάκια για γέμισμα με ζύμη ατσμά
- Κρουασάν βουτύρου για γέμισμα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαίρη Αναστασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr