κρουασάν-με-πραλίνα-

Back to school 2025: Κρουασάν με πραλίνα που διατηρούνται μαλακά για μέρες

Συνταγή για αφράτα κρουασάν που μπορούν να γίνουν μεγάλα ή μικρά και διατηρούνται μαλακά για μέρες για το σχολικό κολατσιό.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το άλειμα:

Αφού τα κρουασάν αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και τα σχολεία σιγά σιγά ανοίγουν θα δούμε σήμερα πως μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αφράτα κρουασανάκια με γέμιση πραλίνα που διατηρούνται μαλακά για μέρες! Είναι τα πιο νόστιμα κρουασάν που έχεις δοκιμάσει και μπορείς να τα πλάσεις και μεγάλα και μικρά, ανάλογα την όρεξη. Τα παιδιά σίγουρα θα τα απολαύσουν πολύ.

Τα παιδιά αγαπούν τα κρουασάν αλλά εμείς αποφεύγουμε να τους τα δίνουμε για ευνόητους λόγους. Όμως δεν είναι σωστό ένα παιδί να μεγαλώνει με στερήσεις και χρειάζεται που και που και μία παρασπονδία για να μην του μείνει απωθημένο. Ας είναι λοιπόν αυτή η παρασπονδία φτιαγμένη από τα χεράκια σου. Σήμερα θα σου δείξουμε πως μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αφράτα κρουασάν που να μένουν μαλακά για μέρες για το σχολικό κολατσιό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν που μένουν μαλακά για μέρες:

κρουασάν-με-πραλίνα-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

κρουασάν-με-πραλίνα-

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό φρέσκο γάλα και στο χλιαρό νερό, μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για τσουρέκια ενώ ζυμώνουμε τη ζύμη παράλληλα και σταματάμε όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

κρουασάν-με-πραλίνα-

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τρίγωνα και βάζουμε στο κάτω μέρος κάθε τρίγωνου από λίγη μερέντα. Χαράζουμε το πάνω μέρος του τρίγωνου με 3 χαραματιές και ρολάρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα τριγωνάκια.

κρουασάν-με-πραλίνα-

κρουασάν-με-πραλίνα-

Βάζουμε τα κρουασανάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν καλά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Δοκιμάστε την και πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

κρουασάν-με-πραλίνα-

Χρήσιμες συμβουλές

κρουασάν-με-πραλίνα-

Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 25 γραμμάρια νωπή. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού.

κρουασάν-με-πραλίνα-

κρουασάν-με-πραλίνα-

κρουασάν-με-πραλίνα-

Άλλες συνταγές για κρουασάν που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαίρη Αναστασοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr