Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο τότε σίγουρα πρέπει να προτιμήσετε τα χάμπουργκερ με cloud bread. Τα χάμπουργκερ της συγκεκριμένης συνταγής είναι μία πιο υγιεινή πρόταση για χάμπουργκερ.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
- κιμάς χοίρινος 500 γρ.
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- σκορδο 1 σκελίδα
- ντοματα Μισή
- αυγα 1
- κύμινο Λίγο
- κασέρι ελάχιστο τριμμένο
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- μαιντανος Λίγο
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό
- σκορδο 2-3 σκελίδες
- αγγούρι 1
- άνηθος Μισό ματσάκι
- ξύδι Λίγο
- αλατι Λίγο
Για το τζατζίκι
- αυγα 3
- τυρί κρέμα 3κ.σ
- μπέικιν πάουντερ 1/4 κ.γ
Για τα cloud bread
Αν αφαιρέσετε το τζατζίκι και το αντικαταστήσετε με λίγη μουστάρδα είναι ακόμη πιο υγιεινά και διαιτητικά για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας και φυσικά μπορείτε να τα προσφέρετε και στα παιδιά σας. Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα χάμπουργκερ τόσο υγιεινά, ελαφριά και διαιτητικά είναι τα cloud bread.
Δείτε ακόμα Sloppy Joe berger : Το απόλυτο χαμπουργκερ
Tα cloud bread είναι μία παραλλαγή ψωμιού που γίνονται από τυρί κρέμα, μπέικιν πάουντερ και γιαούρτι. Είναι αφράτα και πολύ ελαφριά στην γεύση. Δεν τρώγονται μόνο στα χάμπουργκερ αλλά και σκέτα με λίγο μέλι, ταχίνι, κάποιο αγαπημένο ντιπ ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Δοκιμάστε τα:
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια
Βάζουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ. Περνάμε από το μούλτι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα προσθέτουμε στον κιμά μας. Στην συνέχεια τρίβουμε την ντομάτα και την βάζουμε κι αυτή στον κιμά. Προσθέτουμε το αυγό, το κύμινο, το τριμμένο κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ξεκινάμε να πλάθουμε τον κιμά μας καλά μέχρι να πάνε όλα τα υλικά παντού και να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Τον σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα, να ξεκουραστεί.
Αφού περάσει η μία ώρα, βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Εκτέλεση για το τζατζίκι
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα μπολ. Περνάμε από το μούλτι τις σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτουμε στο μπολ. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση για τα cloud bread
Στην αρχή χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χρησιμοποιώντας το μούλτι, ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα και αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε στους κρόκους την μαρέγκα με τα ασπράδια.
Ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι της σούπας φτιάχνυμε τα συννεφάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα cloud bread για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου. Μόλις κρυώσουν αλείφουμε το κάθε cloud bread φτιάχνουμε τα χάμπουργκερ μας.
Εκτέλεση για τα Χάμπουργκερ με cloud bread
Αφού κρυώσουν τα cloud bread στρώνουμε μία στρώση τζατζίκι. Πάνω από το τυρί κρέμα βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού, μία φέτα τυριού γκούντα και μία φέτα ντομάτα. Προσθέτουμε ένα μπιφτέκι. Παίρνουμε το δεύτερο cloud bread και στρώνουμε το τζατζίκι. Κλείνουμε το χάμπουργκερ.
Συμβουλές για τα Χάμπουργκερ με cloud bread
Οι δοσολογίες για τον κιμά, στα χάμπουργκερ και το τζατζίκι μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το γούστο μας αλλά και τα πόσα χάμπουργκερ θέλουμε να βγάλουμε. Αντί για τυρί κρέμα στα cloud bread μπορούμε να βάλουμε μία λιωμένη μπανάνα. Τρώγονται και με ταχίνι και μέλι. Οι δοσολογίες στα cloud bread αντιστοιχούν σε περίπου 8 cloud bread.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες