κουλουράκια-πορτοκαλιού-της-γιαγιάς-συνταγή-

Συνταγή για τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα κουλουράκια πορτοκαλιού, με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Είναι μία υπέροχη πρόταση και για Πασχαλινά κουλουράκια με μόλις 6 υλικά.

 

Αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας της Σόφης Τσιώπου

 

Λατρεύουμε τα κουλουράκια της γιαγιάς και η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει την παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού, κατευθείαν από τα τεφτέρια της γιαγιάς. Εμείς θα φτιάξουμε αυτά τα κουλουράκια για το Πάσχα, αλλά μπορείτε να τα επιλέξετε κάθε στιγμή του χρόνου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλουράκια της γιαγιάς:

κουλουράκια-πορτοκαλιού-της-γιαγιάς-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κουλουράκια της γιαγιάς

Αρχικά βάζουμε το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στη συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας. Πλάθουμε κορδόνια σε ίσο μέγεθος και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχέδιο της επιθυμίας μας.

 

Πασχαλινά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού

 

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά και για 15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.

Tips για τα κουλουράκια της γιαγιάς

Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)! Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία! Βγήκαν 50 κομμάτια!!

κουλουράκια-πορτοκαλιού-της-γιαγιάς-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close