Συνταγή για αφράτο σοκολατένιο κέικ με καφέ και γκανάζ σοκολάτας, τόσο αραιή, σαν σιρόπι. Ένα σοκολατένιο κέικ που θυμίζει και σοκολατόπιτα για το Κυριακάτικο τραπέζι και μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- σπορέλαιο 120 ml
- ζαχαρη 320 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 160 ml
- νερό 120 ml βραστό
- κακαο 60 γραμμάρια
- καφές 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό νες
- κανελά 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 2
- βανίλια 2
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια υγείας ψιλοκομμένη
- γάλα εβαπορέ 80 ml
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για την γκανάζ
- cookies 1-2 soft
Για τη διακόσμηση
Τρουφάτο κέικ με τις μαυρισμένες μπανάνες
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό φουλ σοκολατένιο κέικ; Τουλάχιστον εμείς όχι. Γι’ αυτό και όταν ανακαλύψαμε την συγκεκριμένη συνταγή και διαπιστώσαμε, πόσο νωπό και ζουμερό είναι το κέικ και πόσο ωραία και αραιή, σαν σιρόπι η γκανάζ του δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Δοκιμάστε το κι εσείς!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ φουλ στη σοκολάτα:
Εκτέλεση για το κέικ φουλ στη σοκολάτα
Σ’ ένα μπολ μεγάλο, ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, τη ζάχαρη τις βανίλιες, το αλάτι, την κανέλα και τον καφέ. Σ’ ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το λάδι και το ξύδι, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα δυο λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το βραστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα λαδωμένη και ντυμένη με λαδόκολλα για καλύτερο ξεφορμάρισμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Το τσεκάρουμε με μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Κέικ μπανάνας στο airfryer
Για τη γκανάζ βάζουμε σένα κατσαρόλι το γάλα και τη σοκολάτα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Όταν κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με τη γκανάζ σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα μπισκότα και την πραλίνα σοκολάτας.
Tips για το κέικ φουλ στη σοκολάτα
Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο σας.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα