Υλικά:
- λαχανο 600 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- αυγα 3 μέτρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- φέτα 300 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια κρύο
Για το πασπάλισμα :
- τυρί 150 γραμμάρια καπνιστό ημίσκληρο
Η λαχανόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη. Λαχανόπιτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με ημίσκληρο τυρί.
Το λάχανο είναι ένα πολύ θρεπτικό και πεντανόστιμο λαχανικό. Εκτός από λαχανοντολμάδες και λαχανοσαλάτες υπάρχουν και άλλες συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με πρωταγωνιστή το λάχανο. Γι’ αυτό και ο Παναγιώτης Παπαδάκης σήμερα θα μας δείξει μία λαχανόπιτα.
Η λαχανόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη είναι θρεπτική και πεντανόστιμη και ίσως να αποτελεί και μία εναλλακτική και πεντανόστιμη λύση για να δοκιμάσουν τα παιδιά το λάχανο αν είναι δύσκολα στο φαγητό. Ιδανική για μπουφέ και χωρίς μίξερ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λαχανόπιτα:

Φτιάξτε Αυτήν την συνταγή για Λαχανόπιτα και θα πάθετε πλάκα από το πόσο νόστιμη είναι!! Αυτή η Λαχανόπιτα είναι εύκολη και νόστιμη που χρειάζεστε μόνο 10 λεπτά και ένα μπολ !!

INGREDIENTS
600 g cabbage 1 medium onion 3 medium eggs 200 g plain flour 200 g yoghurt 50 g olive oil 1 tsp salt 1/4 tsp garlic powder 2 tsp baking powder 300 g Greek feta cheese 50 g cold butter ————————————— 150 g smoked semi-hard cheese

GERMAN
ZUTATEN
600 g Kohl 1 mittelgroße Zwiebel 3 mittelgroße Eier 200 g einfaches Mehl 200 g Joghurt 50 g Olivenöl 1 TL Salz 1/4 TL Knoblauchpulver 2 TL Backpulver 300 g griechischer Feta-Käse 50 g kalte Butter ————————————— 150 g geräucherter Schnittkäse
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το λάχανο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το λάχανο μαζί με το αλάτι και το πατάμε καλά με το χέρι μας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα αυγά , το κρεμμύδι ,το γιαούρτι , το σκόρδο σε σκόνη , το αλεύρι γ.ο.χ , το ελαιόλαδο , το μπέικεν και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Δείτε ακόμα Η λαχανοσαλάτα της Τσικνοπέμπτης

Προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Σε ένα στρόγγυλο ταψί 36 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Τρίβουμε από πάνω το κρύο βούτυρο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.

Τρίβουμε από πάνω το καπνιστό ημίσκληρο τυρί και ξαναψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Η λαχανόπιτα είναι τόσο νόστιμη και εύκολη που τα παιδιά σας και σεις θα την λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο για την λαχανόπιτα εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr