νηστίσιμο-κουνουπίδι-γιαχνί-

Συνταγή για Κουνουπίδι γιαχνί για τη νηστεία. Νηστίσιμο λαχταριστό κουνουπίδι γιαχνί για τις περιόδους της νηστείας και όχι μόνο.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία νηστίσιμη και λαχταριστή συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα σας κάνει να απολαύσετε την περίοδο της νηστείας. Άλλωστε το ότι νηστεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε και να απολαμβάνουμε νόστιμα φαγητά.

Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό γιαχνί. Θα το φτιάξουμε με κουνουπίδι, κόκκινη σάλτσα και πολλά μυρωδικά. Είναι το πιο νόστιμο κουνουπίδι που έχετε φάει ποτέ. Είναι ιδανικό και για τους vegans ενώ κάνει πολύ καλό και στα παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κουνουπίδι γιαχνί:

νηστίσιμο-κουνουπίδι-γιαχνί-

INGREDIENTS

1 kilo cauliflower
2 medium potatoes
1 big onion
2 carrots
30 g white vinegar+water
2 cloves of garlic
100 g olive oil
400 g canned tomatoes

Δείτε ακόμη  Παραδοσιακές πατάτες γιαχνί με όλα τα μυστικά

1 tbsp tomato paste
2 bay leaves
2 tsp salt
pepper
400 g water

νηστίσιμο-κουνουπίδι-γιαχνί-

GERMAN

ZUTATEN

1 Kilo Blumenkohl
2 mittelgroße Kartoffeln
1 große Zwiebel
2 Karotten
30 g weißer Essig+Wasser
2 Knoblauchzehen
100g Olivenöl
400 g Tomaten aus der Dose
1 EL Tomatenmark
2 Lorbeerblätter
2 TL Salz
Pfeffer
400g Wasser

νηστίσιμο-κουνουπίδι-γιαχνί-

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε τσαμπάκια με ένα μαχαίρι.
Το βάζουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά με λευκό ξίδι μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Κόβουμε τις πατάτες σε μετρίου πάχους κύβους , τα καρότα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι.

Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδου και στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού καψει καλά μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες , τα καρότα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

νηστίσιμο-κουνουπίδι-γιαχνί-

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα κονκασέ , το αλάτι , το πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και αφού το ανακατέψουμε ελαφρώς προσθέτουμε το νερό.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα αλμυρά κεκάκια

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το κουνουπίδι γιαχνί είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο εδώ με όλα τα μυστικά για το Κουνουπίδι γιαχνί :

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close