Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και φωλιές από βουτυρόκρεμα που είναι χάρμα τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Δοκιμάστε τα!
Υλικά:
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- Γάλα φρέσκο 120 ml χλιαρό
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 120 ml σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 2 ελαφρώς χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 220 γραμμάρια
- μαχλέπι 2 κουταλάκια του γλυκού σε σκόνη
- μαστιχα 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- βουτυρο 50 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κακαο 30 γραμμάρια σε σκόνη
- σταγόνες σοκολάτας 1 χούφτα λευκές
- σταγόνες σοκολάτας 1 χούφτα κλασικές
Για το γλάσο:
- λευκή κουβερτούρα 120 γραμμάρια περίπου
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για τη διακόσμηση:
- βουτυρόκρεμα 1 συσκευασία σοκολατένια
- καραμέλες 1 χούφτα χρωματιστές
- κεικ 1 μικρό στρογγυλό
Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια κέικ με σοκολατένιες φωλιές από βουτυρόκρεμα για δώρο ή και για να αναδείξουμε το γιορτινό μας τραπέζι. Αρωματικά τσουρέκια με μαχλέπι και μαστίχα, γεμάτα σοκολάτα, που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Το Πάσχα είναι μια γιορτή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που μας φέρνουν πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές γλυκές απολαύσεις αυτής της περιόδου είναι τα τσουρέκια που κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στο πασχαλινό τραπέζι.
Σε αυτή τη συνταγή, παντρεύουμε την αφράτη υφή του κλασικού τσουρεκιού με την ευκολία ενός λαχταριστού κέικ, και δημιουργούμε ένα Πασχαλινό τσουρέκι – κέικ στολισμένο με σοκολατένιες φωλιές από βουτυρόκρεμα.
Πασχαλινά τσουρέκια με προζύμι
Είτε το προσφέρετε ως δώρο είτε το απολαύσετε οικογενειακά, αυτό το γλυκό θα γεμίσει το σπίτι σας με το άρωμα του μαχλεπιού και της μαστίχας προσφέροντας τη ζεστασιά και τη χαρά που συνοδεύει κάθε πασχαλινή παράδοση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά τσουρέκια κέικ με σοκολατένιες φωλιές:

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την μαγιά με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα, το μαχλέπι, την μαστίχα, το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τα αυγά, το μισό αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε και πάλι. Αφήνουμε την ζύμη, η οποία δεν είναι πολύ σφιχτή και κολλάει στα χέρια μας, σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Όταν περάσουν οι 2 ώρες ρίχνουμε στο πάγκο εργασίας αλεύρι, αδειάζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε δύο μέρη, κάθε μέρος το κόβουμε σε τρία κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Τα αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Μίνι αφράτα τσουρέκια με ζαχαρούχο
Όταν έρθει η ώρα να τα ψήσουμε τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό στο οποίο έχουμε προσθέσει και 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Έπειτα λιώνουμε την λευκή ή και την κλασική κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε και όταν το μείγμα λιώσει, ομογενοποιηθεί και γίνει λείο παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε τα τσουρέκια μας.
Φτιάχνουμε τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα κρύα σε μία συσκευασία από παλιά μουστάρδα ή κέτσαπ.
Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο για το 2025
Παίρνουμε ένα μικρό έτοιμο στρογγυλό κεκάκι και φτιάχνουμε πάνω του τα κλαδιά, χρησιμοποιώντας το δοχείο της κέτσαπ ή της μουστάρδας σαν κορνέ. Μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε τη φωλιά πάνω από το τσουρέκι. Γεμίζουμε με καραμέλες και είναι έτοιμο.
Tips
Η δόση αυτή βγάζει δύο τσουρέκια.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr