Συνταγή για Πένες με σάλτσα φέτας ,ντοματίνια και πολλά μυρωδικά. Μία αρωματική και πεντανόστιμη μακαρονάδα από πένες με ντοματίνια και φέτα.
- πενες 1 κιλό
Υλικά
- ντοματα 4 μεγάλες
- ντοματίνια 300 γρ ολόκληρα
- σκορδο 3 μεγάλες σκελίδες τριμμένες
- φέτα 350 γρ
- θυμάρι 3 κλαράκια φρέσκο
- μαντζουράνα 2 κλαράκια φρέσκια
- ελαιολαδο 1 ποτήρι περίπου του κρασιού
- ζαχαρη μια καλή πρέζα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σάλτσα
- θυμάρι Λίγο επιπλέον φρέσκο
Για το σερβίρισμα
Οι μακαρονάδες είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Η σημερινή μακαρονάδα όμως θα σας μείνει αξέχαστη. Θα φτιάξουμε πένες με σάλτσα φέτας, ντοματίνια, ντομάτα, και αρωματικά όπως το θυμάρι και η μαντζουράνα. Είναι η πιο αρωματική και η πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχετε φάει.
Είναι γεμάτη βιταμίνες και γίνεται στον φούρνο. Μπορείτε να την ευχαριστηθείτε κι εσείς και τα παιδιά σας ακόμη κι αν είστε χορτοφάγος. Επίσης είναι μία μακαρονάδα πεντανόστιμη αλλά και όμορφη οπότε μπορείτε να την απολαύσετε στο δείπνο σας, στο μπουφέ σας ή όποια άλλη μέρα θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πένες με την σάλτσα φέτας:
Εκτέλεση
Πλένουμε αρχικά τα ντοματίνια και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες κόβοντάς τες σε μεγάλα καρέ. Βάζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ένα μεγάλο ταψί. Στο ίδιο ταψί τρίβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το θυμάρι, την μαντζουράνα, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κάνουμε χώρο στην μέση του ταψιού και τοποθετούμε την φέτα της αρεσκείας μας κομμένη σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά. Όσο ψήνουμε την σάλτσα μας ξεκινάμε να βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
Δείτε ακόμα Πένες με κρέμα γάλακτος και μπέικον
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα πιρούνι λιώνουμε την φέτα πατώντας ελαφρώς και τις ντομάτες μας. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα σουρώνουμε τις πένες και προσθέτουμε και αυτές στην σάλτσα. Ανακατεύουμε και πάλι καλά και γαρνίρουμε το επιπλέον φρέσκο θυμάρι.
Tips για τις πένες με σάλτσα φέτας
Μαντζουράνα: Οριγάνο ή αμάραντο. Είναι ένα ποώδες φυτό συγγενές με τη ρίγανη με υπέροχο ντελικάτο άρωμα!!! Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως σπασμολυτικό, αντιεμετικό, χωνευτικό (ανακουφίζει από τη δυσπεψία), αποχρεμπτικό κλπ.
Είναι τα φυλλαράκια που έχω βάλει στην κορυφή για διακόσμηση!!! Δεν είναι απαραίτητο να το βάλετε, μπορείτε να αρωματίσετε με ότι σας αρέσει!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν