συνταγή-για-σκορδαλιά-στο-γουδί-

Σκορδαλιά στο γουδί. Συνταγή για Βελούδινη παραδοσιακή σκορδαλιά στο γουδί με πατάτες, που ταιριάζει γάντι με τον μπακαλιάρο . Η ιδανική σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου.

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε άλλη μία 25η Μαρτίου. Μία ημέρα μνήμης προς τους Έλληνες που επαναστάτησε ενάντια στον Τουρκικό ζυγό αλλά και που θα γιορτάσουμε τον Ευαγγελισμό, μία από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ορθοδοξίας μας. Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι μία παραδοσιακή συνταγή που τρώμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Σκορδαλιά -στο -γουδί-

Στην σημερινή μας συνταγή θα σας δείξουμε μία πανεύκολη, βελούδινη, οικονομική και γρήγορη σκορδαλιά στο γουδί με πατάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι μία σκορδαλιά που δεν χρειάζεται μίξερ και είναι τέλεια ιδέα για τους αρχάριους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σκορδαλιά στο γουδί:

Σκορδαλιά -στο -γουδί-

Εκτέλεση για την σκορδαλιά στο γουδί

Στην αρχή ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σκορδαλιά στο γουδί

Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου

Στο μεταξύ λιώνουμε στο γουδί το σκόρδο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Πατάμε με το πιρούνι τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρέ και προσθέτουμε το μείγμα από το γουδί στον πουρέ τις πατάτες. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

συνταγή-για-σκορδαλιά-στο-γουδί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close