Υγιεινό-banana bread-χωρίς ζάχαρη-συνταγή-

Σοκολατένιο banana bread χωρίς ζάχαρη. Αφράτο και μαλακό banana bread με βρώμη για τις λιγούρες μας, το σχολείο ή για κολατσιό στην δουλειά χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Ακόμη κι αν το παιδί μισεί τα φρούτα σίγουρα του αρέσει η μπανάνα. Κι ακόμη κι αν δεν έχει δοκιμάσει ποτέ στην ζωή του μπανάνα επειδή δεν δίνει ευκαιρίες στα φρούτα το να του φτιάξετε ένα σοκολατένιο banana bread με μπανάνα και χωρίς καθόλου ζάχαρη, είναι μία καλή αρχή για να έρθει σε επαφή με αυτό το υγιεινό φρούτο με έναν απολαυστικό τρόπο.

Αφράτο και μαλακό banana bread χωρίς ζάχαρη, με μέλι, κακάο και φυσικά μπανάνες θα δοκιμάσουμε σήμερα και σίγουρα θα ξετρελαθούμε. Είναι ένα απόλυτα μαλακό και αφράτο κέικ μπανάνας που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο νοστιμο Σοκολατένιο banana bread χωρίς ζάχαρη:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το αλεύρι βρώμης, τα αυγά, το γιαούρτι, το κακάο, το μέλι, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ το ηλιέλαιο, τα θρυμματισμένα φουντούκια κρατώντας λίγα στην άκρη για το τέλος και το αλάτι.

Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και της βάζουμε λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα με την λαδόκολλα.  Πασπαλίζουμε το κέικ με λίγα θρυμματισμένα φουντούκια που περίσσεψαν.

Δείτε ακόμα Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη χωρίς γλουτένη

Ψήνουμε το γλυκό μας στους 170 βαθμούς Κελσίου ή και λιγότερο, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε για 40 λεπτά περίπου. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Tips για το πιο υγιεινό σοκολατένιο banana bread χωρίς ζάχαρη

Για να φτιάξουμε το αλεύρι βρώμης πολτοποιούμε νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Το κακάο θέλουμε ιδανικά να είναι χωρίς ζάχαρη. Μπορούμε να προσθέσουμε και σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρηΑντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε μία βανίλια.

Η κουβερτούρα είναι της αρεσκείας μας και αντί για κουβερτούρα μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας.  Αντί για σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού.

Εάν βγει καθαρό το κέικ μας είναι ψημένο. Στο συγκεκριμένο επειδή πρόκειται ουσιαστικά για banana bread κοιτάμε να βγει όσο πιο καθαρό γίνεται το μαχαίρι αλλά προσέχουμε μην το παραψήσουμε και μας στεγνώσει.

Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε όποιο έλαιο θέλουμε.

Υγιεινό-banana bread-χωρίς ζάχαρη-συνταγή- sokolatenio-banana bread-χωρίς ζάχαρη-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Chatzimanolidaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close