ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Υπέροχη και υγιεινή συνταγή για ψωμί με αλεύρι ρεβιθιού με λίγες θερμίδες και μόλις 5 υλικά. Το αλεύρι ρεβιθιού είναι χωρίς γλουτένη, υψηλό σε πρωτεΐνες και με καλούς υδατάνθρακες.
Είναι απλά υπέροχο ψωμί και μπορείτε να το φάτε και σκέτο και για να συνοδεύσετε το φαγητό και τις σαλάτες σας. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή για ψωμί που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα ψωμιά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε μέχρι τώρα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για ψωμί με γλυκάνισο
Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις αλλά και να προσέξουμε λίγο παραπάνω την διατροφή μας, αυτό το ψωμί είναι μία πολύ καλή αρχή. Και το πιο ωραίο; Γίνεται πανεύκολα και έχει πολύ οικονομικά υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Νόστιμο, ιδιαίτερο, με 5 υλικά ψωμί από αλεύρι ρεβυθιού. Έτοιμο σε μερικά λεπτά, περιέχει καλούς υδατάνθρακες και είναι ιδανικό για vegan.
αλεύρι ρεβυθιού μαγειρική σόδα λίγη ζάχαρη (ή κάποιο υποκατάστατο) λίγο αλάτι σόδα με ανθρακικό
Ακόμα κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα αυτό το ψωμί μπορείτε να το φτιάξετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά σε ένα μπολ, να μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα και να το ψήσετε. Τέλος!
Το συγκεκριμένο ψωμί δεν κομματιάζεται. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να κόψετε όσο λεπτές φέτες θέλετε. Γενικά πάντως η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 12 φέτες ψωμί.
Μπορεί να μην σας αρέσει σκέτο αλλά και ποιος τρώει σκέτο ψωμί; Αλείψτε πάνω του φυστικοβούτυρο, μέλι, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλετε. Κάντε το σάντουιτς και φρυγανίστε το. Τρώγεται με όλους τους τρόπους που τρώγεται ένα κλασικό ψωμί.
Μπορείτε να το κρατήσετε μέσα σε τάπερ σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες. Στο ψυγείο διατηρείται 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη μέχρι και για 6 μήνες.
Χρόνος παρασκευής 5 λεπτά
12 μερίδες
100 θερμίδες
Ένα πανεύκολο ψωμί με καλούς υδατάνθρακες που μπορείτε να απολαύσετε είτε με κάποιο γλυκό άλειμμα είτε φτιάχνοντας σάντουιτς με αυτό.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα. Η δική μου είναι 22,5×12,5 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Ρίξτε σιγά-σιγά τη σόδα με το ανθρακικό και έπειτα το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και βάλτε στη φόρμα. Ψήστε για 40-45 λεπτά. Στα 40 λεπτά μπήκτε ένα μαχαίρι μέσα στο ψωμί.
Αν βγει καθαρό βγάλτε το από τον φούρνο. Αλλιώς αφήστε λίγο ακόμα. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε υποκατάστατο ζάχαρης.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Emily Vagia
Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ