Συνταγή για μαρινάδα κρασιού για το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Σκέτο λουκούμι με πατάτες στη λαδόκολλα.

Υλικά:

Για τις πατάτες:

Μαρινάδα κρασιού για το χοιρινό των Χριστουγέννων, που θα δώσει στο κρέας μία πολύ διαφορετική και ιδιαίτερη γεύση , που ταιριάζει απίστευτα στην γιορτινή περίσταση. Θα κάνει το φαγητό λουκούμι και να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνει κανένας παραπονεμένος. Είναι μία μαρινάδα που μπορείτε με λίγα υλικά να την κάνετε στα χοιρινά σας κρέατα και να βγαίνουν πάντα γλύκισμα.

Αν ψάχνετε ένα σπέσιαλ φαγητό για την Κυριακή ή για οποιοδήποτε γιορτινή περίσταση του σπιτιού, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλομαγειρεμένο χοιρινό κρέας στη λαδόκολλα με πατάτες. Η μαρινάδα κρασιού απογειώνει τη γεύση και το άρωμα του φαγητού ενώ οι πατάτες έρχονται και συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση του φαγητού μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό κρέας στη γάστρα με μαρινάδα κρασιού:

Χοιρινό-στη γάστρα-με μαρινάδα κρασιού-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το χοιρινό κρέας με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα, δεντρολίβανο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και το κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το επόμενο πρωί.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε όπως είναι το μείγμα σε μία γάστρα με λαδόκολλα. Καθαρίζουμε τις πατάτες  και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και οι πατάτες, δηλαδή για 2-3 ώρες, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη κάτω σχάρα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χοιρινό-στη γάστρα-με μαρινάδα κρασιού-

Άλλες συνταγές με χοιρινό που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας ‘Αννα Αννούλα

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr