Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις μας κόβουν την ανάσα

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς του mega είναι ανατρεπτικές και θα μας κόψουν την ανάσα

Θα μας κόψουν την ανάσα ΜΟΝΟ αν δούμε τον ΓΑΜΟ ΙΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑΘΗ

Ο Μιχάλης ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση της Αθηνάς στο φλερτ του προσπαθεί να καταλάβει που βρίσκεται πλέον η σχέση τους αλλά εκείνη απομακρύνεται και πάλι από κοντά του. Η Αναστασία ρωτάει την Ευτυχία για την παρουσία του Κουράκου στο σπίτι και εκείνη αναγκάζεται να της πει ένα ψέμα για να καλύψει ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους.

Ο Κουράκος προχώρα ένα βήμα παραπέρα στην εξιχνίαση του κυκλώματος της μαφίας με τη σύλληψη του Θύμιου. Η συντετριμμένη Δήμητρα αποφασίζει να κοιτάξει μπροστά αφήνοντας πίσω την βαριά απώλεια του Κίμωνα που κάθε μέρα τις ξεσκίζει την καρδιά βυθίζοντας την στην θλίψη.

Πηγαίνει στον τάφο του για να του μιλήσει για τελευταία φορά αποφασισμένη να  γυρίσει σελίδα και να μην επιτρέψει να την καταπλακώσει το βαρύ του πένθος.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Ασπασία θα κινήσει τις εξελίξεις

Η Γη της Ελιάς:

Η Αθηνά πείθει τη Μαρίνα να της πει τι έχει και τελικά της παραδέχεται ότι είναι άρρωστη. Ο Αλέξης λέει στην Μαργαρίτα ότι πλέον είναι επίσημα μαζί με την Μυρτάλη αλλά δεν παίρνει την απάντηση περίμενε από τη μητέρα του και αυτό τον εξαγριώνει.

Παράλληλα ο Πότης ξεκίνα να διαδίδει στο χωριό ότι ο Άλεξ και η Μυρτάλη έκαναν κοινή εμφάνιση στο καφενείο. Η Μαρίνα παραιτείται εντελώς από την προσπάθεια να μάθει τι έχει καθώς φοβάται πολύ ότι μπορεί να έχει αρρωστήσει πολύ σοβαρά.

Η Δήμητρα προχωράει με την έρευνα της και ανακαλύπτει στοιχεία για το Δημοσθένη που δείχνουν ύποπτα, οπότε μαθαίνει ότι τελικά η Ειρήνη δεν πηγαίνει στο πανεπιστήμιο αλλά στο σχολείο. Ένα πακέτο τσιγάρα βρίσκει η Αθηνά στο σπίτι της Μαρίας και όπως είναι επόμενο γίνεται χαμός.

Ο Στάθης πηγαίνει από το ελαιοτριβείο για να πληρωθεί και ο Ισίδωρος τον διώχνει κακήν κακώς λέγοντας του ότι δεν θέλει καμία επαφή μαζί του. Στο μεταξύ η Μαρίνα λιποθυμά στα χέρια του Μανού και η κατάσταση της υγείας της δείχνει να χειροτερεύει πολύ απότομα.

Δείτε ακόμη Άγρια Γη επόμενα επεισόδια: 103 , 104 , 105 , 106 , 107

Η Γη της Ελιάς:

Ο Μάνος ταράζεται ακόμα περισσότερο και χρησιμοποιεί όλη του την πειθώ προκειμένου να την αναγκάσει να κάνει κι άλλες εξετάσεις. Η Μυρτάλη με τη σειρά της αγωνιά εξίσου για τη Μαρίνα καθώς είναι το μοναδικό πρόσωπο νιώθει ακόμα σαν οικογένεια της.

Η Μαργαρίτα προειδοποιεί την Μυρτάλη να μην πληγώσει ξανά τον Αλέξη. Εκείνη της εξομολογείται πως δεν έχει ιδέα ποιος πραγματικά είναι ο γιος της. Ο Κουράκος ενημερώνεται πως η αποφυλάκιση του Χρήστου είναι προ των πυλών και παίρνει τα μέτρα του.

Την ίδια ώρα ο Άλεξ ξεπερνά κάθε ωραίο και η Μαργαρίτα τρομοκρατείται από την βίαιη αντίδραση του με αποτέλεσμα να αλλάξει κλειδαριές ενώ προσωρινά βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Αθηνάς.

Τα βαριά καθήκοντά του δημάρχου αναγκάζουν τον Ισίδωρο να περνάει πολλές ώρες στο δημαρχείο. Η γραμματέας του Αμαλία στέκεται βράχος στο πλευρό τους, εκπλήσσοντας τον διαρκώς με  αποτελεσματικότητα της. Όλα δείχνουν ότι μια τρυφερή φιλία γεννιέται που μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Ο Ισίδωρος ζητάει τη βοήθεια της Αντιγόνης για να της διαλέξει ένα όμορφο δώρο. Η Αντιγόνη πείθει τελικά την Μαρίνα να προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις και ο Μάνος με τον Ισίδωρο χαίρονται πολύ με αυτή την εξέλιξη.

Στο μεταξύ ο Χρήστος αποφυλακίζεται και η Εύα βρίσκεται εκεί για να τον υποδεχτεί και να του δείξει στήριξη. Η Δήμητρα μπαίνει κρυφά στο σπίτι του Δημοσθένη κι αυτή τη φορά βρίσκει κάτι πολύ ύποπτο. Ο Άλεξ έχει αρχίσει να νιώθει ενοχές για τον τρόπο που φέρθηκε στη Μαργαρίτα και την ψάχνει για να απολογηθεί.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Διπλή τραγωδία στη Μάνη

Η Γη της Ελιάς: Διπλή τραγωδία στη Μάνη

Εκείνη όμως τον αποφεύγει. Η Δήμητρα εξακολουθεί να ψάχνει το ποιόν του Δημοσθένη και ο Κουράκος της λέει να έχει το νου της. Η Μαρίνα και ο Μάνος πηγαίνουν για να κάνουν νέο κύκλο εξετάσεων και η ανησυχία τους εντείνεται

Ο Λυκούργος αφότου φυλακίζεται ο Χρήστος για το φόνο ενός μπράβου της νύχτας θέλει να αποδείξει ότι ο ανιψιός του βρισκόταν σε άμυνα και να ξεσκεπάσει το κύκλωμα που πουλάει προστασία στα μαγαζιά.

Όμως η απόφασή του να αναμειχθεί σ’ αυτή την υπόθεση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του καθώς αρχίζει να δέχεται απειλές σύμφωνα με τα επόμενα επεισόδια που εξασφάλισε το περιοδικό my TV.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Νέος μεγάλος έρωτας έρχεται

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται

Όπως θα δούμε σύντομα στη σειρά ο δικηγόρος δεν πτοείται και δίνει στον εισαγγελέα ένα από τα ονόματα των μπράβων και εκείνος στη συνέχεια εκδίδει το σχετικό ένταλμα σύλληψης. Μόνο που ο αδίστακτος άντρας προλαβαίνει να δώσει εντολή για εκδίκηση.

Συγκεκριμένα αναθέτεται σε ένα συνεργάτη του να πραγματοποιήσει μία από τις απειλές απέναντι στο Λυκούργο. Λίγες μέρες μετά λοιπόν γίνεται η σύλληψη του άντρα και οι συνεργάτες του προχωρούν σε μια μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Λυκούργου.

Ένας από αυτούς πηγαίνει στο σπίτι του δικηγόρου και κοιτώντας τον στα μάτια τον πυροβολεί εν ψυχρώ. Ο Λυκούργος δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος ενώ ο κακοποιός εξαφανίζεται.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Μαρίνα παραιτείται από τη ζωή

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Γιώργος Χρανιώτης εισβάλουν στη σειρά

Όταν η Χάιδω επιστρέφει στο σπίτι βρίσκει τον αγαπημένο της μες τα αίματα και ουρλιάζει. Αμέσως καλεί ασθενοφόρο και τον αστυνόμο Κουράκο.

Για την παραπάνω εξέλιξη ενημερώνονται η Ισμήνη με τον Κωσταντίνο οι οποίοι τρέχουν στα νοσοκομείο και περιμένουν να μάθουν νέα σχετικά με την έκβαση των χειρουργείων στα οποία υποβάλλεται ο Λυκούργος. Οι γιατροί αρκούνται να πουν μόνο ότι δίνουν σκληρή μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αργότερα, το χειρουργείο ολοκληρώνεται και ο Λυκούργος μεταφέρεται στην εντατική καθώς τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Τα νέα, κυκλοφορούν σε όλη την Μάνη προκαλώντας στεναχώρια και σοκ σε όσους τον γνωρίζουν.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Έρχονται σκληρές ανατροπές

Η Γη της Ελιάς-Λυκούργος-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω ξαναζεί ένα δράμα

Οι δικοί του άνθρωποι ζουν στιγμές αγωνίας στο νοσοκομείο και η κατάσταση του αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Μάλιστα, ο επικεφαλής γιατρός και η ομάδα του τρέχουν στην εντατική καθώς ο δικηγόρος παθαίνει ανακοπή καρδιάς και κάνουν τα πάντα για να τον επαναφέρουν.

Τα καταφέρνουν αλλά ο Λυκούργος είναι σε κώμα. Την επόμενη μέρα η Εύα επισκέπτεται το Χρήστο στη φυλακή και τον ενημερώνει για τον πυροβολισμό του θείου του και την μάχη που δίνει στο νοσοκομείο.

Εντωμεταξύ ο Γιώργης κατάφερε να αποσπάσει μία ομολογία φωτιά του μπράβο που συνέλαβαν και να οδηγηθούν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος που πουλάει προστασία στα μαγαζιά και κατ’ επέκταση, να αθωωθεί ο Χρήστος.

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης αποφασίζει να κάνει παιδί με την Ιουλία

Η Γη της Ελιάς-Μυρτάλη-Αλέξης-

Δείτε ακόμα Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος θρηνεί για τη Μαρίνα

Η Γη της Ελιάς : Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια αυτής της εβδομάδας από την Κυριακή 5 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 , στις 21:00

Η Γη της ελιάς – Επεισόδιο 95 (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου)

Η Μαργαρίτα είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του Γεράσιμου και μένει ακόμα στο σπίτι της Αθηνάς. O Αλέξης φροντίζει να της δείχνει το πιο γλυκό του πρόσωπο και παριστάνει ότι τη νοιάζεται και ότι ανησυχεί για το πένθος που βιώνει.

Στην Αρεόπολη έρχεται ο Ανδρέας (Δημήτρης Φριτζελάς), ο κολλητός φίλος του Κίμωνα, και αποκαλύπτει στη Δήμητρα ενδιαφέροντα στοιχεία που εντείνουν τις υποψίες της. Η Ασπασία, από την άλλη, προσπαθεί να καταλάβει μέσα από τις μαρτυρίες του Ανδρέα τους λόγους που οδήγησαν τον γιο της στην αυτοκτονία.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Πότης εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ειρήνη

Η Γη της Ελιάς: Διπλή τραγωδία στη Μάνη

Ο Φίλιππος μεθάει και ο Λεωνίδας αναγκάζεται να τηλεφωνήσει στον Στάθη για να τον γυρίσουν στο σπίτι. Η Άννα μιλά στον Λυκούργο για το κύκλωμα προστασίας στο καφενείο του Πότη και αναγνωρίζει από φωτογραφίες τούς δυο δράστες που εισέβαλαν στην ταβέρνα του Χρήστου.

Η Γη της ελιάς – Επεισόδιο 96 (Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου)

Ο Λυκούργος είναι αποφασισμένος να βγάλει τον Χρήστο από τη φυλακή και σκοπεύει να κάνει προσωπική έρευνα για τα κυκλώματα προστασίας, γεγονός που ανησυχεί πολύ τη Χάιδω. Η Δήμητρα μαθαίνει ότι ο τύπος που είχε ρίξει το χάπι του βιασμού στο ποτό της Βασιλικής, κυκλοφορεί πάλι στα μπαρ και συνεχίζει τη δράση του.

Αποφασίζει να υποδυθεί πάλι τη Ράινα για να τον πιάσει στα πράσα και οργανώνει την επιχείρηση με τον Στράτο και τον Βαγιάκο. Ο Φίλιππος κάθε βράδυ πίνει και τον βοηθούν ο Λεωνίδας με την Άννα για να γυρίσει σπίτι. Η Δήμητρα μιλάει στον Κουράκο για τις υποψίες της σχετικά με την εταιρεία του Δημοσθένη.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά ενδίδει στον Μιχάλη

Η Γη της Ελιάς: Διπλή τραγωδία στη Μάνη

Επίσης, συναντιούνται με τον Εισαγγελέα ο οποίος τους αναθέτει να ξεκινήσουν μεγάλη έρευνα για τα κυκλώματα που πουλούν προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Ο Φίλιππος, μεθά για μία ακόμη φορά, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέφτει πάνω σε ένα δέντρο.

Η Γη της ελιάς – Επεισόδιο 97 (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου)

Η είδηση του τροχαίου του Φίλιππου σοκάρει τη Βασιλική, η οποία τρέχει στο πλευρό του, ενώ η Ιουλία αναλαμβάνει χρέη νταντάς για το μωρό. Η Χάιδω τρέμει για την κατάσταση της υγείας του γιου της, ενώ ο Λυκούργος έχει γίνει χίλια κομμάτια, καθώς παράλληλα τρέχει και την έρευνα για την υπόθεση του Χρήστου.

Η συμμορία αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του και αρχίζει τις απειλές, αλλά ο Λυκούργος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους. Οι Βρεττάκοι κάνουν προσφορά στον Μιχάλη για την αγορά του ελαιώνα του, αλλά εκείνος βρίσκει το ποσό χαμηλό. Η Αθηνά αναλαμβάνει να κάνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ την ίδια ώρα η Μαργαρίτα την πιέζει να δώσει μια ευκαιρία στον εισαγγελέα. Η Μαρίνα συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφείς απαντήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Δείτε ακόμη Εβελίνα Παπούλια : Λάμπει στα 52 της χρόνια και αυτή είναι η θεραπεία αντιγήρανσης που ακολουθεί

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Β κύκλος: 101 , 102 , 103 , 104 , 105 , 106

Ο Μάνος, όμως, συνδυάζει γεγονότα και συνειδητοποιεί πως ένα από τα συμπτώματά της είναι και η απώλεια μνήμης. Ο Δημοσθένης θορυβείται όταν βλέπει τη Δήμητρα να συνομιλεί με τον Ανδρέα. Ο Φίλιππος συνέρχεται και η Βασιλική λυγίζει από τις τύψεις.

Η Γη της ελιάς – Επεισόδιο 98 (Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου)

Ο Φίλιππος και η Βασιλική μονιάζουν, αλλά ο Φίλιππος παρουσιάζει μούδιασμα στα πόδια προκαλώντας ανησυχία σε όλους. Ο γιατρός θεωρεί πως το οίδημα θα υποχωρήσει με σωστή αγωγή και συνιστά υπομονή.

Προβληματισμένη όμως παραμένει και η Μαρίνα, η οποία συνεχίζει να πηγαίνει στους γιατρούς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά της, καθώς οι εξετάσεις της βγαίνουν καθαρές. Ο Στάθης και η Ιουλία αναλαμβάνουν να κρατήσουν το μωρό της Βασιλικής όσο εκείνη βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τότε, ο Στάθης συνειδητοποιεί πόσο τρυφερή μάνα θα μπορούσε να είχε γίνει η Ιουλία.

Η Γη της Ελιάς-Φίλιππος-Βασιλική-

Ο Ισίδωρος συναντά την Αμαλία (Ευφροσύνη Κουτσουβέρη) και γίνεται η πρώτη επαφή πριν τον επίσημο διορισμό της ως γραμματέας του στο δημαρχείο. Ο Λυκούργος πιέζει τον Πότη να του μιλήσει για τους νονούς της νύχτας, αλλά εκείνος φοβάται και το αποφεύγει. Όταν θα γυρίσει στο σπίτι, όμως, θα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η Γη της ελιάς – Επεισόδιο 99 (Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου)

Οι τακτικές εκφοβισμού δεν πιάνουν στον Λυκούργο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαρθρώσει το κύκλωμα των μπράβων που πήγαν να πουλήσουν προστασία στον Χρήστο. Η Αθηνά κλείνει τη συμφωνία με τον Μιχάλη για την πώληση του ελαιώνα του στον Ισίδωρο και τον Μάνο.

Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης αποφασίζει να κάνει παιδί με την Ιουλία

Ο Δημοσθένης προσπαθεί να «ψαρέψει» τη Δήμητρα, αλλά εκείνη του λέει ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με τον φίλο του Κίμωνα. Αυτός όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι εκείνη ψεύδεται και του μπαίνουν ιδέες. Τα συμπτώματα της Μαρίνας συνεχίζονται προκαλώντας την ανησυχία της Μυρτάλης, η οποία δείχνει μία πιο ανθρώπινη πλευρά στον Μάνο. Η Ιουλία καλεί την Ευτυχία για φαγητό κι εκείνη νιώθει τεράστια αμηχανία.

Αργότερα θα εκφράσει την ταραχή της στην Άννα και θα της αποκαλύψει ότι θέλει να εξομολογηθεί στον παπά τον φόνο που διέπραξε. Ο Λυκούργος «στριμώχνει» τον Πότη και του ζητάει για τελευταία φορά να αποκαλύψει τους μπράβους που του πουλούν προστασία.

H Γη της ελιάς – Επεισόδιο 100 + 101 (Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου)

Ο Πότης, υπό την πίεση του Λυκούργου, ομολογεί τις επαφές που είχε με τους νονούς της νύχτας και πως εξακολουθεί να τους πληρώνει για την προστασία του μαγαζιού του. Σε συνέχεια των αποκαλύψεων, ο Μιχάλης εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Βλάση.

Ο Βλάσης όμως έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο και παίρνει τα μέτρα του. Η Αντιγόνη συμβουλεύει τον Μάνο να πάει τη Μαρίνα για μαγνητική εγκεφάλου ώστε να διερευνήσουν κάθε πιθανή αιτία για το πρόβλημά της, ενώ η Μυρτάλη συμπαραστέκεται στη φίλη της με αγάπη και ενδιαφέρον. Η Βασιλική επιστρέφει στο σπίτι μαζί με τον Φίλιππο.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Έτσι ξαναενώνονται Φίλιππος και Βασιλική

Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης αποφασίζει να κάνει παιδί με την Ιουλία

Ο Λυκούργος ενημερώνει τον Χρήστο πως σύντομα τα βάσανά του θα τελειώσουν. Παράλληλα, προειδοποιεί τον Κωνσταντίνο για τις απειλές που δέχεται από τους μπράβους και του ζητά να προσέχει την Ισμήνη και την εγγονή του, καθώς νιώθει πως ετοιμάζονται αντίποινα.

Ο Κωνσταντίνος έχει θορυβηθεί από τις προειδοποιήσεις του Λυκούργου και φροντίζει με τον δικό του τρόπο να προστατεύσει την Ισμήνη και το παιδί, ενώ μοιράζεται την ανησυχία του με τον Δημοσθένη. Η Αντιγόνη συμβουλεύει τη Μαρίνα να κάνει κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο είναι το πρόβλημα με την υγεία της, αλλά η Μαρίνα αντιδρά πολύ αρνητικά, καθώς έχει απογοητευτεί.

Στο μεταξύ, ο Μάνος την περιμένει στην ταβέρνα, όπως έχουν συμφωνήσει, αλλά η Μαρίνα δεν πηγαίνει ποτέ. Όταν επιστρέψει στο σπίτι θα τη βρει να κοιμάται, έχοντας ξεχάσει τελείως το ραντεβού τους, και η ανησυχία του θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Ο Κωνσταντίνος, προσπαθώντας να δώσει μια λύση, ειδοποιεί ανώνυμα την αστυνομία για το πού κρύβεται ο Βλάσης, και η Δήμητρα με ένταλμα εισαγγελέα πηγαίνει να τον συλλάβει. Ο Φίλιππος, ο οποίος δεν θέλει πια να κρύβει τίποτα από τη Βασιλική, της εξομολογείται ότι η Ειρήνη είναι αδελφή του.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook  Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close