Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Παγιδευμένοι: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι συγκλονιστικές αφού ο Στέφανος Κυριακίδης  δίνει spoilers για την σειρά

Σιγά μην ξεμπερδεύαμε τόσο εύκολα με τον Άγγελο!

Ο Στέφανος Κυριακίδης μετράει 62 χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και έχει πάρει μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και αρκετές τηλεοπτικές δουλειές.

Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 “Παγιδευμένοι” και ενσαρκώνει τον “Γεράσιμο Μαρκέτο”.

Με αφορμή τη νέα του αυτή δουλειά, ο Στέφανος Κυριακίδης έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο FTHIS.GR και μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά και τις εξελίξεις που θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στα επόμενα επεισόδια, στην πορεία του στο θέατρο και πως ξεκίνησε την υποκριτική.

Ακόμη, ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως ήταν η συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τι συμβουλή δίνει στους νέους ηθοποιούς, τους οποίους όπως τόνισε στην πολύωρη κουβέντα μας στηρίζει και αγαπάει.

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ο Αλέκος σκοτώνει την Yβόννη;

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: H συγκλονιστική ιστορία του Γεράσιμου

Όσα είπε ο Στέφανος Κυριακίδης για τη σειρά “Παγιδευμένοι”

-Τη φετινή σεζόν βρίσκεστε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» και ενσαρκώνετε τον Γεράσιμο Μαρκέτο. Πείτε μας μερικά λόγια για τον ρόλο σας.

«Είναι ένας πολύπλευρός χαρακτήρας με πολλές γωνίες, ένας άνθρωπος ο οποίος όπου πάει δημιουργεί καταστάσεις. Είναι ένας άνθρωπος με έντονο παρελθόν, το οποίο όμως δημιουργεί μέλλον. Είναι άνθρωπος δηλαδή που σπρώχνει τα πράγματα προς το μέλλον.

Καμιά φορά όταν με ρωτάνε για spoiler, λέω ότι είναι από μόνος του ένα spoiler. Όπου πάει καταστρέφονται τα πράγματα. Όταν μιλήσαμε με τον Σταύρο Καπελούζο, οι πρώτες πληροφορίες μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει προϊστορία, η οποία όμως είναι δύσκολα αναγνώσιμη γιατί δίνει μόνο ό,τι θέλει από το παρελθόν του. Είναι απρόβλεπτος, άνθρωπος της νύχτας και όχι μόνο. Έχει διασυνδέσεις με την εξουσία, είναι ένας χαρακτήρας που τον φοβούνται αλλά και τον σέβονται, έχει κανόνες. Απαράβατος όρος είναι μακριά από ναρκωτικά, πορνεία και ποτέ δεν θα έκανε κακό σε παιδί.

Έχει μια περίεργη αίσθηση δικαιοσύνης. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς δουλειά, δεν γνωρίζουμε ουσιαστικά ποιο είναι το επάγγελμά του. Ξέρουμε μόνο ότι έχει κάνει πολύ φυλακή, ξέρουμε ότι λύνει τις υποθέσεις χωρίς να λέει κουβέντες, πιο πολύ μιλάνε οι σιωπές του παρά τα λόγια του. Είναι ένας άνθρωπος που όταν κοιτάζει τον άλλον μπαίνει μέσα στο μυαλό του, δηλαδή ξέρει πριν ο άλλος σκεφτεί, τι θα πει.

Ε λοιπόν όλα αυτά, μαζί με τις τρυφερές στιγμές που έχει με την οικογένεια δε συνθέτουν έναν χαρακτήρα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον;

Δόξα τω θεώ μετά τις τελευταίες δουλειές μου, από Μητροπολίτης στο “Κόκκινο Ποτάμι”, στον πλούσιο καλό άνθρωπο στη “Γη της Ελιάς”, ερχόμαστε σε έναν άνθρωπο τελείως διαφορετικό, έναν άνθρωπο της νύχτας».

-Όπως είπατε είναι διαφορετικοί οι ρόλοι και στις τρεις αυτές σεζόν που έχετε παίξει. Με τι κριτήριο θα επιλέξετε τη δουλειά που θα κάνετε, δηλαδή τι είναι αυτό που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον;

«Είναι η πρώτη επαφή, με τον άνθρωπο που θα μιλήσω. Έκανα την πρώτη επαφή με τον Σταύρο Καπελούζο και ήταν πολύ θετική. Το δεύτερο είναι είναι οι συνεργάτες. Μετά πάμε στο σενάριο. Το σενάριο και τον ρόλο που πάει μαζί. Είναι πράγματα που για εμένα και που κάθε μου επιλογή μέχρι τώρα, όση μπορούσα να έχω, έπρεπε να έχει κάποιο στόχο, να έχει κάποιο νόημα, να έκρυβε κάτι. Να πέρναγε και πέντε μηνύματα.

Αυτοί οι τρεις ρόλοι μετά από 10 χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, με κάλυψαν απόλυτα. Κριτήριο είναι οι άνθρωποι, το κείμενο, οι σχέσεις γενικά του περιβάλλοντος. Δηλαδή δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, αλλά και το συνεργείο, είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις εσωτερικές επαφές με την επικοινωνία. Δεν τα καταφέρνω πολύ με το νέο τρόπο επικοινωνίας, αλλά προσπαθώ και εκεί ακόμα να είμαι εντάξει, το παλεύω».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Η Άννα γίνεται και πάλι στόχος

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι : O Άκης Τρέμει τον Γεράσιμο

-Οπότε η συνεργασία σας με τους υπόλοιπους συντελεστές των «Παγιδευμένων», είναι καλή;

«Πάρα πολύ καλή. Σας μιλάω ειλικρινά».

-Όσον αναφορά τώρα τις εξελίξεις στη σειρά, ο Γεράσιμος έχει φέρει λίγο τα πάνω κάτω στη ζωή του γιου του μετά την αποφυλάκισή του. Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι έχει φέρει αυτή τη ρήξη ανάμεσα στους δύο άνδρες; Υπάρχει πιθανότητα να τους δούμε στο μέλλον να συμφιλιώνονται και ο γιος να έρθει πιο κοντά στον πατέρα του;

«Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, γιατί όλοι μιλάνε για ανατροπές σεναριακές. Εγώ πιστεύω οι ανατροπές πρώτα συμβαίνουν στους ήρωες και μετά επεκτείνονται στο σενάριο. Μπορεί να φαίνεται παράλογο αυτό που λέω αλλά πιστεύω ότι πρέπει να τροφοδοτούμε και οι ίδιοι, με τη σκέψη μας, με το παίξιμο μας αυτές τις ανατροπές. Αυτός ο άνθρωπος δε μπορώ να πω ότι ξεκίνησε καλά.

Μπορεί να έμπλεξε από μικρός με τη νύχτα, αλλά ο ίδιος ο αδερφός του ήταν που τον έβαλε φυλακή. Βγήκε από τη φυλακή, αθωώθηκε, αφού έμεινε λίγο διάστημα έξω, παντρεύτηκε, τον έπιασαν ξανά. Σε μία στιγμή ειλικρίνειας λέει στον γιο του τον Σπύρο πως “Ό,τι έκανα, το έκανα έκανα για εσάς, δεν τα κατάφερα”, δικαιολογείται; Όχι βέβαια! Και έτσι εξελίχθηκε σε αυτό που είναι. Με τον Σπύρο δεν δημιουργεί μόνο ένταση με εκείνον αλλά και στην οικογένεια.

Πιστεύω ότι κάτι τον βαραίνει πια και έχει επιστρέψει. Εμένα μου έκανε εντύπωση πως αυτός ο άνθρωπος βγήκε τόσο εύκολα από τη φυλακή. Τον βλέπουμε μια μέρα στη φυλακή και μετά τον βλέπουμε έξω… είναι ένα ερώτημα».

-Το οποίο θα αποκαλυφθεί στα επόμενα επεισόδια;

«Από τη διαδικασία που ξέρω και από αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής φαίνεται κατά κάποιο τρόπο, τι ήταν αυτό που τον έκανε να βγει. Έχει ενοχές ένας τέτοιος άνθρωπος; Όσον αναφορά τις αρχές του, πιστεύω πως δεν έχει ενοχές και τύψεις. Έχει για άλλα πράγματα. Έχει για την οικογένειά του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους πλησιάσει. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος.

Πρώτα από όλα πλησιάζει τη μικρή, μετά τον Θοδωρή και εισχωρεί μέσα στην οικογένεια. Αυτός ο άνθρωπος και να μην είχε ενοχές, φαίνεται ότι δημιουργεί ενοχές και θα δούμε αργότερα πως θα επέλθει και η εξιλέωση. Η πορεία αυτού του ανθρώπου, είναι μια πραγματικά βασανιστική πορεία. Εμένα μου αρέσει να δίνω και μια ανθρώπινη υπόσταση σε αυτό που παίζω και δε θέλω να βλέπω τα πράγματα άσπρα ή μαύρα.

Εδώ και άγιοι που λέει ο λόγος, αγιοποιήθηκαν μετά από αμαρτίες. Δεν λέω ότι είναι έτσι ο Γεράσιμος, μην τον αγιοποιήσουμε κιόλας, αλλά είναι ένας άνθρωπος βασανισμένος».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ο Δημήτρης με την πλάτη στο τοίχο

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ο Δημήτρης καταλαβαίνει πως κάτι του κρύβουν

-Για τα spoiler που κυκλοφορούν ότι ο Γεράσιμος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Άγγελου, τι μπορείτε να μας πείτε;

«Θα ξεκαθαρίσει γρήγορα το πράγμα. Δε μπορώ να πω ναι ή όχι αλλά θα ξεκαθαρίσει με τη μαεστρία που έχει αυτό το σενάριο. Γιατί αυτό το σενάριο είναι το κάτι καταπληκτικό. Κάνει συνεργάτη τον θεατή. Εδώ μερικές φορές με ρωτάει η γυναίκα μου τι γίνεται και δεν ξέρω τι να της πω, και εγώ μπερδεύομαι μερικές φορές (γέλια).

Ως προς τον Άγγελο, όλα τα στοιχεία μπορεί να δείχνουν κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι τόσο απλή η δολοφονία του. Και δεν ξέρω αν θα λυθεί και πάρα πολύ σύντομα. Θα λυθεί σύντομα ως προς το ότι μπορεί να είναι αθώα η Άννα».

-Τι θα συμβεί με τον πατέρα της Άννας;

«Θα γίνει κάτι που θα αιφνιδιαστεί ο κόσμος, αλλά γρήγορα θα επανέλθει. Γιατί τον άνθρωπο τον γυρνάνε εδώ και μέρες, ο δε Άγγελος βρέθηκε νεκρός τώρα και είναι ένας περίεργος χρόνος που γίνεται».

-Οπότε συνδέονται αυτά μεταξύ τους;

«Δε νομίζω ότι θα ησυχάσουμε με τον Άγγελο (γέλια)».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος έρχεται

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ο Αλέκος κάνει τα πάντα για να προκαλέσει την Άννα

-Κατά την διάρκεια της κουβέντας μας, μου μιλάτε για τον Γεράσιμο και θέλω να μου πείτε τι κοινό έχετε εντοπίσει ανάμεσα σε εκείνον και σε εσάς;

«Όπως βλέπετε μέσα από τον Γεράσιμο προσπαθώ να καταλάβω και τον χαρακτήρα μου. Δηλαδή είναι μια παράλληλη πορεία. Κάθε ρόλος για εμένα πρέπει να προσφέρει κάτι. Με τον Γεράσιμο ανακαλύπτω και πράγματα δικά μου. Η δουλειά μου δεν είναι να μιμηθώ. Η δουλειά μου είναι να ψάξω μέσα μου τα στοιχεία που ενδεχομένως τα κουβαλάω και να δω πως μπορώ να τα διοχετεύσω σε αυτόν τον χαρακτήρα που σιγά -σιγά παίρνει μορφή.

Αυτή η μάζα που έχω στην αρχή στο μυαλό μου πέρνει σχήμα, αφού πρώτα μαζέψω στοιχεία δικά μου, τα οποία στη συνέχεια μου δημιουργούν σκέψεις. Το μυαλό μου με τη σειρά του τροφοδοτεί την καρδιά μου, που παράγει νέες σκέψεις και συναίσθημα. Όλοι πιστεύω οι ρόλοι έχουν κάτι κοινό με τους χαρακτήρες μας, αρκεί να τους ψάξουμε και αρκεί να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας. Δηλαδή να μην λέμε εγώ είμαι καλός ή εγώ είμαι κακός, δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί. Είμαστε άνθρωποι.

Γιατί ένα “τέρας” που ενδεχομένως να ήταν στα μάτια του Σπύρου, βλέπουμε έναν άνθρωπο και στην εξέλιξη του αυτός ο άνθρωπος έχει και άλλα στοιχεία. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έχω και στοιχεία καλά και στοιχεία που συζητιούνται. Για εμένα μπορεί να είναι καταπληκτικά, αλλά ο χαρακτήρας μας μετριέται στο πως εισπράττει ο άλλος αυτό που είμαστε. Είναι τι εκπέμπεις στον άλλον, γιατί μπορεί να νομίζεις ότι έχεις κάνει καλό αλλά να έχεις κάνει κακό τελικά.

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω ότι δεν έχω με τον Γεράσιμο, είναι ο παρορμητισμός μου. Ο Γεράσιμος υπολογίζει τα πάντα, εμένα μου λένε οι δικοί μου άνθρωποι μέτρα μέχρι το 100, έχω φτάσει στο 10. Εκεί δεν το έχω».

-Ο κόσμος τι σας λέει αν σας συναντήσει έξω;

«Μιλάω με τον κόσμο, γιατί πιστεύω ότι δεν είναι κακό να πεις πέντε κουβέντες με κάποιον, για να σε γνωρίσει, να σε ακούσει. Φοβάμαι ότι χάσαμε και τις επαφές μας. Μόνο μιλάμε, δεν ακούμε. Έχουμε χάσει τα αυτιά μας, δεν ακούμε τους άλλους.

Πραγματικά προσπαθώ με κάθε τρόπο να ακούσω τον άλλον. Μου αρέσει να μου λένε και καλά λόγια, αλλά ακούω τα πάντα. Θέλω να ακούω πια. Εμένα αυτή η επαφή με τον κόσμο μου αρέσει, είναι ένα μέσο επικοινωνίας, η ζωντανή».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Σταμάτησε το γύρισμα μετά από άγριο καυγά

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Η Χρύσα χωρίζει τον Νίκο

Στέφανος Κυριακίδης – Η καριέρα στο θέατρο

-Φέτος δεν βρίσκεστε στο θέατρο, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε;

«Έχουν μείνει 2-3 πραγματάκια και έχω κάνει την απλή σκέψη. Θα παίξω κάτι μετά από 125 ρόλους για να μην κάθομαι σπίτι μου; Δόξα τω Θεώ κάθομαι σπίτι μου και μια χαρά είμαι. Δεν μου λέει τίποτα, αλλά το να παίξω κάτι το οποίο θα με ενδιέφερε θέλει αφοσίωση.

Η αφοσίωση αυτή όταν κάνω και τηλεόραση ή το αντίστροφο, θα πάρει χρόνο. Άρα ή θα κάνω το ένα, ή θα κάνω το άλλο. Και τα δύο μαζί σε κάτι πολύ καιρό δεν πάνε μαζί. Θέατρο θέλω να παίξω για να “κερδίσω”. Είναι κάτι ρόλοι, όχι πολλοί, 1-2 έχουν μείνει».

-Υπάρχουν 1-2 ρόλοι που θα θέλατε να παίξετε;

«Την τραγωδία τους έχω παίξει όλους, από εκεί “καθαρίσαμε”. Πάντα υπάρχουν όμως πολύ ωραίοι ρόλοι, αλλά πάντα μετράει ακόμη και το θέμα της πρότασης. Είπαμε πριν πως θα δεχτείς κάτι, ποιοι είναι οι συνεργάτες, τι γίνεται, πως είναι, να μην τα ξεχνάμε. Η εποχή προχωράει σίγουρα, νέα παιδιά έχουν μπει στις σκηνοθεσίες, νέα παιδιά ηθοποιοί, υπάρχει και ένα πρόβλημα ουσίας.

Πως παντρεύεσαι εσύ με τα νέα τα παιδιά, τα οποία έχουν δικούς τους κώδικες υποκριτικής; Αν είναι κάτι που μπορώ να προσφέρω και εγώ με την παρουσία μου, ναι. Αλλά να προσφέρω την “σοφία” (γέλια) και την παρουσία μου μόνο, δεν μου λέει τίποτα. Θα μου πεις χορτασμένος είσαι ρε Κυριακίδη; Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια παίζω. Πρωτοεμφανίστηκα στα 16 και τώρα είμαι 78 παίζω δηλαδή 62 χρόνια. Δεν βαρέθηκα ποτέ».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Το ένστικτο της Άννας τους βάζει σε μπελάδες

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Η Άννα προσπαθεί να φυγαδεύσει την Λίνα που κατηγορείται για φόνο

Ξεκινήσατε πολύ μικρός στον χώρο..

«16 χρονών πήγα με τον αδερφό μου στη Θεσσαλονίκη που έπαιζε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με βάλανε εκεί μέσα. 16 χρονών στο χορό της Αρχαίας τραγωδίας, στον Οιδίποδα. Αλλά ήταν ρίσκο δεν το σκέφτηκα και πολύ, βέβαια όταν πήγα να τραγουδήσω, δεν μου έβγαινε ο ήχος. Επίσης όταν μου λένε καμιά φορά “Πως μπήκες στην τραγωδία στην Επίδαυρο;”, λέω “Με τα μούτρα”.

Δηλαδή η πρώτη μου εμφάνιση που ήταν το 64’, όπως τρέχαμε εκεί πιτσιρικάδες που μας είχαν βάλει από την σχολή σκόνταψα στο μαρμαράκι της ορχήστρας και σύρθηκα με τα μούτρα (γέλια). Αγαπώ το κλασσικό θέατρο, αγαπάω την Επίδαυρο. Έπαιξα 31 χρόνια στην Επίδαυρο και κατέχω το ρεκόρ (γέλια). Είμαι χορτασμένος κύριε Κωνσταντόπουλε. Όμως ευχαριστιέμαι και πολύ την τηλεόραση.

Πέρυσι στην Κύπρο στην “Γη της Ελιάς” έκανα 51 ταξίδια παρόλη την κούραση. Αγαπώ και την τηλεόραση, σε προκαλεί αλλά χρειάζεται προσοχή. Αυτό έλεγα και στους μαθητές μου».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι : Το πιο hot ζευγάρι κάνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ένα στικάκι από τον Άγγελο αποκαλύπτει την αλήθεια

-Αυτή δηλαδή είναι και μία από τις συμβουλές που δίνετε στους μαθητές σας;

«Ναι δεν το συζητάω. Επίσης και εμείς να δείχνουμε την καλή μας διάθεση, αλλά κι αυτά πρέπει να διαβάζουν. Να βλέπουν παραστάσεις. Παλιά πήγαινα και έβλεπα 30- 40 παραστάσεις τον χρόνο. Πρέπει να δεις τα νέα ρεύματα. Πρέπει να δεις τα νέα πράγματα, δεν έχει σημασία αν συμφωνείς. Είναι άλλοι κώδικες τώρα.

Αλλά μας μάζεψε λιγάκι ο κορονοϊός. Τα νέα παιδιά πρέπει να είναι “οπλισμένα” γιατί θα τους δωθεί η ευκαιρία. Δεν είναι να κάνουμε όνειρα μονάχα “Α τι καλός ηθοποιός που είμαι”, δούλεψε. Κι εγώ μια φορά έκανα 3 δουλειές, άντεχα. Τότε ήμουν νέος. Παλιά έτρεχα 100αρια και τώρα κάνω βάδην. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εμείς οι παλαιότεροι, ας είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους νέους ανθρώπους από την πλευρά μας. Ας πονέσει λίγο, δεν πειράζει».

-Τις κριτικές πως τις αντιμετωπίζατε; Τώρα θα μπείτε να τις κοιτάξετε;

«Τις κριτικές τις διάβαζα πάντα. Με βοήθησαν γιατί μου άνοιξαν και δρόμους. Στο ξεκίνημά μου όταν ο Γεωργουσόπουλος μου επεσήμανε κάποια πράγματα. Δεν είπα “τι γράφει; Για να τα γράφει δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί σου”. Τις διάβαζα τις κριτικές, αλλά την κριτική των ανθρώπων που ήξεραν να γράφουν».

-Με την πολιτική θα μπορούσατε να ασχοληθείτε; Σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό;

«Όχι! Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η πολιτική για να ασχοληθεί κανείς. Έχεις να κάνεις με πολύ κόσμο. Παρακολουθώ όμως τα πράγματα».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ο Σταύρος διώχνει οργισμένος την Άννα

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Ο Στέλιος σώζει την Υβόννη

-Η σχέση σας με το χρόνο ποια είναι;

«Ξυπνάω τα βράδια, διαπιστώνω ότι ζω και ξανακοιμάμαι (γέλια). Ο χρόνος είναι πάντα στα μάτια των άλλων. Έχω την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου. Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις να μεγαλώνεις, μην κάνουμε και τους άνετους. Σε όλους αρέσουν τα νιάτα».

-Τι είναι αυτό που έχει μείνει στο μυαλό σας από το παρελθόν; Διάβασα είχατε συνεργαστεί με τον Κάρολο Κουν, τον Αλέξη Μινωτή, τον Μίνω Βολονάκη και πολλούς ακόμα σπουδαίους ανθρώπους

«Όσο μου λέγατε αυτά τα ονόματα, περνούσαν εικόνες από μπροστά μου. Αυτό που μου έχει μείνει είναι αυτή η κουβέντα που κάνουμε και ότι μπορώ να αρθρώνω. Πέρα από το σχολείο, αυτοί οι άνθρωποι με τον τρόπο τους και τη δουλειά τους με έσπρωξαν να σκέφτομαι, να δουλεύω, να είμαι συνεπής, να μαλώνω για το δίκιο μου και να με ανέχονται. Δεν θα πω ότι ήταν εύκολοι άνθρωποι, ήταν δύσκολοι άνθρωποι.

Η υποκριτική σε εισαγωγικά είναι εύκολη υπόθεση, το θέατρο είναι πολύ δύσκολο. Πιο πολλά πήρα μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους, παρά παίζοντας. Τους κουβάλαγα και τους κουβαλάω πάντα μέσα μου, είναι καλή ενέργεια».

-Πως ήταν η συνεργασία σας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Πως ήταν ως άνθρωπος; (Ο Στέφανος Κυριακίδης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν συνεργαστεί στην παράσταση “Αντιγόνη” το καλοκαίρι του 1990).

«Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από την Αλίκη. Ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες. Μάλιστα, όταν με πήρε πρώτη φορά τηλέφωνο εγώ είχα αρνηθεί γιατί είχα άλλες δουλειές. Με πήρε με μια σεμνότητα, με μια οικειότητα και μου λέει “Γιατί Στέφανε έχεις αντίρρηση να παίξω εγώ τραγωδία;” και της λέω “γιατί κυρία Βουγιουκλάκη copyright έχω πάρει την τραγωδία; Η δουλειά θα το δείξει”. “Σκυλί” στη δουλειά της, άψογη στη συμπεριφορά της, επί τρεις μήνες δέχτηκε επίθεση που δεν την άξιζε η γυναίκα.

Την έζησα από κοντά και κάναμε παρέα. Μόνο την τελευταία φορά που χαιρετηθήκαμε και της είπα “Αλίκη μου σ’’ ευχαριστώ πάρα πολύ, πέρασα μαζί σου καλά”. Μου λέει “Στέφανε μου και εγώ πέρασα μαζί σου καλά αλλά ήταν δύσκολη εποχή”. Φοβερή γυναίκα. Θυμάμαι, πριν παίξει στην Επίδαυρο είχαν αρχίσει το “θάψιμο”. Αυτό και αν ήταν bulling. Να κριτικάρεις αφού τον δεις τον άλλον. Άψογη στις πρόβες της, δεν πήγαινε πουθενά. Η άποψη μου; Άργησε να το κάνει αυτό, να ασχοληθεί με τέτοιο κείμενο γιατί ήταν πολύ καλή ηθοποιός. Άλλο όμως να τροφοδοτείσαι με κείμενα άλλα.

Σταρ θα πει δέσμιος του εαυτού σου. Είσαι δέσμιος της εικόνας που θέλεις να βγάλεις έξω. Είναι στενάχωρο να ζητάς την επιβεβαίωση, γιατί αγωνίζονται να φτάσουν ψηλά και μετά έχουν την αγωνία να κρατηθούν ψηλά. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ζεις με την αγωνία. Αυτή είναι η αποψή μου για τους σταρ. Έχω παίξει με σταρ. Με τη Τζένη Καρέζη, με τη Ζωή Λάσκαρη, με την Κάτια Δανδουλάκη και άλλους».

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: Η Αγγελική Ρούσσου αλλάζει τα δεδομένα

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

Δείτε ακόμα: Παγιδευμένοι: H Χρύσα διαλύεται

-Επιστρέψατε στην τηλεόραση με το “Κόκκινο Ποτάμι”. Ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης μια αφορμή για να πείτε το “ναι” για τη σειρά;

«Δεν το συζητάω. Με τον Μανούσο έχουμε συνεργαστεί και παλιά και την έχω ξαναπεί την κουβέντα. Με τον Μανούσο συνεννοούμαστε με μια αγκαλιά και μερικά πραγματάκια. Όταν τον είδα στην Επίδαυρο, γιατί τότε συναντηθήκαμε και μιλήσαμε, μου λέει “Μπορώ να σου πω κάτι;” Μου λέει “κάνω ένα ποντιακό έργο” και του λέω “μέσα” κατευθείαν, δεν το συζήτησα και ξεκινήσαμε κάνοντας τον Μητροπολίτη.

Ξεκινήσαμε σιγά- σιγά τη συνεργασία μας. Από τα 10 επεισόδια που ήταν να παίξω γίνανε 20. Σου δίνει λύσεις, σου δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα. Ήταν όραμα, με τα αστεία μας, με τα κωμικά μας, με τα σοβαρά μας κι έτσι για εμένα ήταν χαρά. 16 μήνες κάναμε γυρίσματα για 33 επεισόδια, έφαγα το ξύλο της ζωής μου στον θάνατό μου και το ευχαριστήθηκα.

Γι’ αυτό λέμε ότι είναι μερακλής ο Μανούσος. Δεν υπολογίζει τίποτα στη δουλειά πάνω. Αυτά τα περιβόητα 7 λεπτά του βασανισμού- μιλάω γι’ αυτή τη σκηνή γιατί ήταν περίεργη- τα κάναμε σχεδόν με 3 γυρίσματα. Λαύριο, Βέροια και Καισαριανή. Μελάνιασε η πλάτη μου, ξυπόλητος, αλλά το ευχαριστήθηκα.

Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια δημιουργική τηλεόραση. Αυτή τη στιγμή εγώ αισθάνομαι με τους ανθρώπους που κάνω αυτή τη δουλειά αρκετά καλά και υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι όσο μπορώ αρκετά ικανοποιημένος, ίσως και δημιουργικός κάποιες στιγμές».

-Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο σας χρόνο;

«Γυμναστική κάνω, περπατάω, καλά τα διαβάσματα είναι κλασικά. Μου αρέσει να κάνω εργασίες αλλά τα κάνω χάλια μερικές φορές (γέλια) αλλά έχω όλες τις καλές προθέσεις. Κάθε φορά που πάω να κάνω κάτι μου λέει η γυναίκα μου “Άστο καλύτερα”, αλλά αυτό το είχα από μικρός. Προσέχω ότι μπορώ στο σπίτι αλλά να μην λέμε και υπερβολές.

Πάντως δεν ονειροπολώ, ας έχουμε όνειρα, ας είναι και εφιάλτες αλλά να ξέρουμε και την πραγματικότητα λιγάκι. Πρώτα από όλα είναι τα παιδιά και η οικογένεια, μετά είναι ότι έχουμε από εκεί και πέρα».

-Πριν αναφερθήκατε στα παιδικά σας χρόνια! Πως ήταν;

«Δύσκολα. Έχασα τον πατέρα μου από έξι χρονών. Έμεινε με τρία παιδιά η μάνα μου. Πολύ δύσκολα ήταν, δύσκολες εποχές, πόλεμος, μετάβαση δύσκολη στην Αθήνα στα πρώτα μας χρόνια, στερήσεις αλλά πάντα προσπαθήσαμε να κρατηθούμε σε μια κατάσταση αξιοπρέπειας και τα καταφέραμε. Τα τρία παιδιά και μια μάνα χήρα στα 25 της χρόνια, ήταν δύσκολα πολύ.

Για αυτό καμιά φορά δε θέλω να είμαι σκληρός, αλλά θέλω να είμαι ανεκτικός. Οι δυσκολίες ξεπερνιούνται και αν θέλω να πω κάτι, οτιδήποτε ξεπερνιέται. Άλλα πράγματα δύσκολα ξεπερνιούνται. Όπως ο χαμός ενός ανθρώπου, αλλά δε μπορείς να κάνεις και τίποτα εκεί.

Αλλά η πάλη είναι απαραίτητη στον άνθρωπο. Ξεχάσαμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό και λέω στα παιδιά μου και στα παιδιά των σχολών, να πάρουν στα χέρια τους κάποια πράγματα και να τα προωθήσουν.

Ήρθα 16 χρονών στην Αθήνα, μπήκα στη σχολή και από εκεί ξεκίνησε. Δούλευα πολύ τα καλοκαιρία και από το 64’ πήγα στην Επίδαυρο. Μόνο 31 χρόνια ήταν εκεί, 60 παραγωγές έχω κάνει. Δύσκολα ήταν και τα πρώτα χρόνια αλλά είπαμε δεν το βάζεις κάτω».

Παγιδευμένοι: Ο Στέφανος Κυριακίδης αποκαλύπτει αν ο Γεράσιμος βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Άγγελου

-Κλείνοντας, θα ήθελα και ένα σχόλιό σας γι’ αυτό που έχει συμβεί με τα πτυχία των ηθοποιών και το Προεδρικό Διάταγμα.

«Εγώ αυτό που θέλω να πω πάνω σε αυτό είναι ότι πραγματικά υπάρχουν παιδιά τα οποία αγωνίζονται και τα οποία αξίζουν ένα πτυχίο ανώτατης παιδείας. Πρέπει όμως να δούμε το φαινόμενο αυτό από τη βάση του. Η βάση ξεκινάει από την παιδεία, η βάση ξεκινάει από τα σχολεία, η βάση ξεκινάει από τις σχολές. Τι κάνουν οι σχολές; Τι μαθητές βγάζουν; Ποια είναι τα ζητούμενα; Πόσοι ηθοποιοί είναι;

Ποιοι πληρούν τα προσόντα; Καλά κάνουν τα παιδιά και αγωνίζονται. Καλά θα κάνει όμως η πολιτεία να το κοιτάξει, με πολύ μεγάλη προσοχή για να μπορέσει να καταλήξει και αυτή στα δικά της συμπεράσματα. Αλλά θέλει προσοχή από την αρχή. Πως είναι οι σχολές; Πόσοι είναι οι ηθοποιοί; Πόσα είναι τα μέλη του Σωματείου; Δεν είναι εύκολο. Πως παίρνεις τον τίτλο του ηθοποιού; Με τι σχολή; Η σχολή πληροί της προϋποθέσεις; Αν θέλετε την άποψή μου, πρέπει να αναβαθμιστεί, δεν το συζητώ».

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια απο την σειρά Παγιδευμένοι με ένα κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά όλα τα νέα μας, μπείτε στην κλειστή μας ομάδα στο facebook Spoilers για Ελληνικές σειρές με ένα κλικ εδώ και γίνετε μέλος στη μεγάλη παρέα μας

Close