συνταγή-για-τηγανόψωμα-από-τη-Γωγώ Σαμίου-

Συνταγή για τραγανά τηγανόψωμα καλύτερα και από της ταβέρνας για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Συνοδεύουν τέλεια και κρεατικά και ψάρια, από τη φίλη μας Gogo Samiou.

 

    Για τη γέμιση

  • φέτα Περίπου 400 γραμμάρια

Τηγανόψωμα με 5 υλικά

 

Τα τηγανόψωμα μπορούνε να συνοδεύσουν τόσο τα κρεατικά όσο και τα ψάρια ή τα θαλασσινά μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κάθε φορά που αποφασίζουμε να φάμε σε κάποια ταβέρνα ή ουζερί, είναι από τις πρώτες μας επιλογές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε τα πιο πετυχημένα τηγανόψωμα, καλύτερα και από της ταβέρνας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανόψωμα:

συνταγή-για-τηγανόψωμα-από-τη-Γωγώ Σαμίου-

Εκτέλεση για τα τηγανόψωμα

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανοίγουμε με το χέρι ένα λακκουβάκι στο κέντρο. Στο κέντρο θα βάλουμε τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη. Βάζουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα.

Σκεπάζουμε το μείγμα με αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο και μαλακό ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

συνταγή-για-τηγανόψωμα-από-τη-Γωγώ Σαμίου-

Στη συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες με μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και πλάθουμε τα μπαλάκια ζύμης σε πιτούλες. Βάζουμε σε κάθε πιτούλα από λίγη θρυμματισμένη φέτα και κλείνουμε σαν ένα μπαλάκια.

 

Αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό

 

Έπειτα πλάθουμε το μπαλάκι με τον πλάστη από πάνω, μέχρι να ανοίξει πάλι μία πιτούλα. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο.

συνταγή-για-τηγανόψωμα-από-τη-Γωγώ Σαμίου-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close