Συνταγές για ψάρι ιδανικές για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου 2025. Τσιπούρες, γαύρος, σαγανάκι, ακόμη και σολομός για να καλύψουμε όλα τα γούστα.
Συνήθως τον Δεκαπενταύγουστο ψήνουμε κρέας ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές της Ελλάδας με τοπικά φαγητά που φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο εκείνη τη μέρα. Όταν όμως ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Τετάρτη ή Παρασκευή σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση τρώμε ψάρι. Αν λοιπόν θέλεις να τηρήσεις τις παραδόσεις σου ετοιμάσαμε ένα πλήρες μενού με ψάρια που μπορείς να φτιάξεις τον Δεκαπενταύγουστο. Γαύρος, σολομός, μπακαλιάρος, τσιπούρα, ακόμη και σαρδέλες.
Φέτος ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει ημέρα Παρασκευή και σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, μετά την λήξη της νηστείας τρώμε ψάρι. Αν λοιπόν θες ένα τραπέζι με θαλασσινούς μεζέδες και ψάρια σου ετοιμάσαμε ένα πλήρες μενού με συνταγές με γαύρο, τσιπούρα, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ακόμη και σολομό, για να πιάσουμε όλα τα γούστα.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές για ψάρι για τον Δεκαπενταύγουστο:

Γαύρος λαδορίγανη στο φούρνο – Η εύκολη συνταγή
Ο γαύρος δεν γίνεται μόνο τηγανιτός. Σήμερα θα σας δείξουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να μαγειρέψετε τον γαύρο και να τον συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες ή να τον απολαύσετε σαν μεζέ με το τσίπουρο και το ούζο σας! Με λίγα υλικά και σίγουρη επιτυχία αυτός ο γαύρος είναι πολύ νόστιμος! Και για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά
Μπορεί τον μπακαλιάρο σκορδαλιά να τον φτιάχνουμε παραδοσιακά την 25η Μαρτίου όμως στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα πολύ νόστιμο ψάρι που μπορούμε να το απολαύσουμε και τον Δεκαπενταύγουστο. Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσό κουρκούτι μπύρας, συνοδευόμενος με σκορδαλιά πατάτας.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα βελουτέ
Συνταγή για φιλέτο τσιπούρας στον φούρνο με λαχανικά και αρωματική σάλτσα βελουτέ από τα λαχανικά που ψήσαμε με το ψάρι. Ένα υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια που αξίζει να το φτιάξετε και για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Σκορδάτες κοκκινιστές σαρδέλες
Συνταγή για σαρδέλες κοκκινιστές με σκόρδο στο ταψί που μυρίζουν θάλασσα. Ένα γρήγορο οικονομικό φαγητό με λίγα υλικά για όλη την οικογένεια. Ένα φαγητό σκέτο λουκούμι, εύκολο, μαμαδίστικο και με οικονομικά υλικά. Δοκιμάστε και ετοιμαστείτε να γλείψετε και τα πιάτα στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Κροκέτες μπακαλιάρου με μελιτζάνες και σκορδαλιά
Μαμαδίστικη συνταγή για πλήρες γεύμα με σπιτική σκορδαλιά, τηγανιτές μελιτζάνες και κουρκούτι από την αγαπημένη μας Γκόλφω! Ένα μεσημεριανό που μοσχοβολάει παράδοση και φτιάχτηκε με παστό μπακαλιάρο. Γίνεται και με κατεψυγμένο μπακαλιάρο και σίγουρα θα απογειώσει το μενού σας. Δοκιμάστε τον!

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Γαύρος στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια
Γαύρος στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με καλαμποκάλευρο που δεν έχει πολλά λάδια. Είναι τραγανός και πεντανόστιμος. Δεν έχει χοντρά κόκκαλα, οπότε πολλές φορές τα τρώμε χωρίς να τα καθαρίζουμε από την ραχοκοκαλιά τους, αλλά ακόμη κι αν θέλουμε να την αφαιρέσουμε είναι και το μόνο κόκκαλο που έχουν. Δοκιμάστε τον και για τον Δεκαπενταύγουστο, πιο τραγανό από ποτέ και χωρίς πολλά λάδια.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Μαριναρισμένη τσιπούρα στο φούρνο
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας φτιάξει σήμερα ένα πεντανόστιμο φαγητό. Μιλάμε φυσικά για την Μαριναρισμένη τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά. Αυτή η μαριναρισμένη τσιπούρα με λαχανικά είναι απλά πεντανόστιμη για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου και σίγουρα μπορούμε να την απολαύσουμε και την περίοδο της διατροφής.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Παλαμίδα πλακί
Η παλαμίδα πλακί είναι μία εξαιρετική πρόταση για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου. Με φρέσκια ντομάτα που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Θα συνοδεύσουμε αυτό το υπέροχο ψάρι με πατάτες κομμένες σε ροδέλες που θα μαγειρευτούν μαζί με το ψάρι.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά
Μμμμμμ τι νοστιμιά! Τι θα λέγατε για σήμερα να δοκιμάσουμε σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά – Το τέλειο ορεκτικό! Συνήθως τις τρώμε ψητές στα κάρβουνα. Σήμερα όμως θα τις μαγειρέψουμε στο γκριλ του φούρνου και θα τις απολαύσουμε γεμιστές με μυρωδικά. Η παρμεζάνα έρχεται να απογειώσει την γεύση.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Τσιπούρες στη γκριλιερα με λαδολέμονο ή σάλτσα “ραβιγκοτ”
Ψητές τσιπούρες που δεν μπορείς να μην δελεαστείς και φτιάξεις ένα τόσο νόστιμο φαγητό! Γίνονται πραγματικά απίστευτες ειδικά όταν είναι φρέσκες και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τη σάλτσα ραβιγκοτ για μεγαλύτερη νοστιμιά. Και για το γιορτινό τραπέζι.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Μαριναρισμένος σολομός στον φούρνο
Ο σολομός είναι από τα πιο θρεπτικά ψάρια και προτείνεται πάντα στην διατροφή και στις δίαιτες. Σήμερα θα τον δοκιμάσουμε μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή και ψημένο στον φούρνο για το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Fish sticks
Αν θέλετε από την άλλη ένα τραγανό μεζεδάκι για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτά τα νόστιμα και εύκολα fish sticks. Θα τα δοκιμάσουν ακόμη και τα παιδιά που ως γνωστόν τις περισσότερες φορές δεν αγαπούν και πολύ τα ψάρια.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Γαύρος Σαγανάκι
Και φυσικά από ένα γιορτινό τραπέζι δεν μπορεί να λείψει το σαγανάκι. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε πως μπορείς για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου να φτιάξεις ένα νόστιμο σαγανάκι με γαύρο! Απλά αξεπέραστο.

Δείτε την εκτέλεση και τα υλικά βήμα προς βήμα εδώ
Άλλες συνταγές για τον Δεκαπενταύγουστο που θα λατρέψεις:
- Ορεκτικά και συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταυγουστου
- Δροσερά cheesecake στο ποτήρι για τον Δεκαπενταύγουστο
- Δεκαπενταύγουστος 2025: Πριν ανάψεις τα κάρβουνα δοκίμασε μία από αυτές τις 10 μαρινάδες
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr